rondje “rondom Bree”

Als ik vanmorgen naar Posterholt fiets ga ik er vanuit dat het vandaag niet naar dat “Bree” gaat zoals men dat in het Noordlimburgse kent maar dat het wel degelijk naar Bree in België gaat. En..ik ga er vanuit dat Marco alle klimmetjes rondom Bree in zijn route heeft opgenomen.

P1000527

och, gewoon er omheen !

In Postert krijg ik van Marco meteen te horen dat de route zo vlak als een biljartlaken zal zijn en dat het wel degelijk naar Bree (België) gaat. Elf man aan de start en dat is veel want Casper, Inge (Veluwe), Jos, Har, Marjo, Ger (Frankrijk) en Jos (pinkpop) laten deze traktatie aan zich voorbij gaan.

Vandaag dus wederom een route van Marco en als een Marco Polo stuurt hij P1000536.JPGhet peloton door een wirwar van Belgische knooppunten. Het is typischP1000532.JPG zo’n rondje waar voortdurend gevraagd wordt waar we zijn. Via het witte stadje komen we in Belgie “voetballand” en we zien meteen: ze willen het weten ook ! Ellikom, Reppel, Wijshagen (wat een slechte weg !!) zijn plaatsen waar nog nooit iemand van gehoord heeft maar wat is het mooi onderweg !!  Het aaahhhh en oooooooo is niet van de lucht en als we onderweg ook nog eens die “oo”ievaar in de wei zien rond paraderen kan het helemaal niet meer stuk.

Sommigen zijn dik ingepakt omdat men zich niet wil laten “pakken” door de processierups en anderen geven eens extra gas als er weer eens een bord staat dat waarschuwt voor de processierups. Over het algemeen wordt weer aardig doorgetrapt want het gemiddelde van Marco staat terug in Postert op een keurige 30.4. Lekker op tijd thuis, 122 km in de “pocket” en een heerlijk zonnetje zorgt ervoor dat het een zaterdagmiddag wordt zoals P1000537die hoort te zijn: lekker in de luie stoel nagenieten van een erg mooie route, waarvoor dank Marco !!

en…oh ja, dat het nog niet eens zo’n gek idee was om met 25 graden dik ingepakt door “processierupsgebied” te fietsen  weet ik nu ook: ik zit vol met bultjes, heb overal jeuk en weet nu zeker: Ik ga even niet meer door “processierupsgebied” !!!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s