van 1 tot 100…!!!

Zaterdag 2 juni staat in het teken van een paar getallen: 1 en 100. Om één uur is het te doen en al gauw blijkt dat als noteren uitgedeeld moeten worden maar een notering op zijn plaats is: de eerste plek !! Als ik dan nog eens aangeef dat die notering in percentage 100% oplevert dan zou de titel al verklaard zijn en tja…na 4 regels ben ik klaar…!!

Toch is er op deze zaterdag heel wat meer onder de zon: een nieuw tenue wordt om 1 uur gepresenteerd en gesteld kan worden dat het er gelikt uitziet. Kleren maken niet P1000181.JPGalleen de man, ook de vrouw is in dit tenue “strak in het pak”.  De naam op de shirts en broeken geeft weer waar de groep voor staat; xilium komt van het latijnse woord “auxilium”, wat helpen betekent. Je kunt het zien als die ketting die zo sterk is als de zwakste schakel, samen sterk en samen uit en samen thuis op fietsgebied. En mochten we iemand tegenkomen die onderweg om hulp verlegen is: we helpen !

Xilium bv is een bedrijf dat gevestigd is in Geleen en een jarenlange ervaring op het gebied van bouwadvies, bouwmanagement en bouwkostenadvies heeft. Met sponsoring van fietsclub Horn e.o. heeft dit bedrijf gevonden wat het zocht: een goede en sportieve promotie in het midden-, zuid- en noordlimburgse, het brabantse en het Belgische- en Duitse afzetgebied.

Na de presentatie is het de sponsor die een traktatie onder zijn helm vandaan haalt: een mooie route die via Baexem, Leveroy (dorpen die we overigens niet zien) over de Hollander, voorbij aan Ospel gaat en we ineens dorpen als Sterksel, Soerendonck en Gastel voorbij zien komen, Ja…we zitten in het Brabantse en menigeen is hier nog nooit met de fiets geweest. Als we aan de grens ook nog eens langs een kilometerslange “doodendraad” fietsen wordt meteen ook nog een stukje 1e WO-geschiedenis meegepikt. Vervolgens gaat het langs de Achelse kluis, Lozen en Beek richting Stramproy.

Het was een kennismaking met een nieuwe hoek, de zuidoostbrabantse en Belgische én het was een kennismaking met het nieuwe tenue. Het zat gegoten !! en de sponsor sprak al over nabestellingen. En het gemiddelde van over de 31 km p/u loog er ook niet om. Volgens de een lag het aan paparazzi (hij moest weer foto’s maken en drukte het tempo), volgens de ander lag het aan Peter (op drie plekken was het stoppen, kijken op de garmin en….moest omgekeerd worden) en volgens weer een ander lag het aan Mario, die weer superbenen had en tot slot was er ook nog een groep die het zeker meende te weten: het lag aan de aerodynamishe kleding !!!

Al met al: van 1 uur tot 100 km (103,4 km) in 3 uurtjes en 20 minuten en om eerlijk te zijn is dat mooi goed. Vandaag weet ik het zeker, ik ga “achteruit fietsen”

en…oh ja…..zaterdag a.s. 9 juni de 7e Horn-Scherpenheuvel-Horn. vertrek paparazzipleintje om 7.30 uur. 200 km en na afloop is de koek op maar…het kaarsje is opgestoken: voor die ene speciale die dat net nu nodig heeft !!!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s