wat een prestatie….!!

Waar een klein dorp toe in staat is. Horn en zijn inwoners gaan er deze en de volgende week vol voor. De ene groep zet zich vol in om de Graafschapsfeesten tot een mooi, groot en misschien wel terugkerend ? openluchtspektakel rond het kasteel van te maken. Meer dan vijfhonderd personen hebben zich al ingezet of zullen zich de komende dagenP1000171.JPG inzetten om er een groots spektakel van te maken. Inmiddels is de kop eraf en koppen in de krant spreken voor zich: er zullen koppen rollen…!!!  In elk geval  zal in de omgeving van kasteel en kerk regelmatig – en ik hoop dankbaar – naar boven worden gekeken en men geen “nekslag” krijgt door weersomstandigheden. Erg veel mensen hebben hun kop uitgestoken om dit evenement te doen slagen. Ik wens hun veel succes, Het zou doodzonde zijn als weersomstandigheden het hele gebeuren een kopje kleiner zou maken….. 

Maar…Horn is tot meer in staat…!! Enkele Horner sporters staan in de startblokken voor hun activiteit. Geen groepsactiviteit, geen “aan de grote klok hang” activiteit, geen “hier ben ik”activiteit, geen activiteit met na afloop dat feestje maar…. een activiteit zonder eigenbelang maar een activiteit voor andermans belang of beter: het gaat om levensbelang !! Al maanden staat voor deze Horner inwoners alles in het teken van hun dol van de onderneming, te weten geld inzamelen voor de strijd tegen ALS en kanker en daarbij zelf dat sportieve doel stellen: de Alpe Huez en de Mont Ventoux beklimmen.

Vanuit Horn gaat het deze weken naar Frankrijk.

Wiel Peeters zal op 31 mei op de fiets de Mont Ventoux beklimmen. Een berg die vele bijnamen heeft (de reus van de Provence, de kale berg, de heksenketel of de col der stormen) zegt al meer dan genoeg. Het is een beest ! Het zal voor Wiel een strijd worden om boven te komen maar…het zal een strijd zijn die geheel in de schaduw staat van een andere strijd. Zoals Wiel aangeeft: “de verloren strijd voor Christine, ga ik voor anderen winnen…!!”. Op 20 december 2011 verloor Christine op een nog veel te jonge leeftijd van 64 jaar de oneerlijke strijd tegen de spierziekte ALS. Het is een ziekte die 5 op de 100.000 mensen treft. Het zal je maar gebeuren dat je plots geconfronteerd wordt met een ziekte waarbij de levensverwachting maximaal 5 jaar is. Derhalve is de campagne “ga door met mijn strijd” volgens Wiel van levensbelang. Jaarlijks trappen 1500 deelnemers – die allen 1500 euro aan donaties moeten inbrengen – ALS de wereld uit als ze starten voor hun tocht naar de top van de Mont Ventoux. Dat Wiel al 210% van zijn streefbedrag heeft opgehaald wil zeggen dat zijn eerste winst al binnen is en… het wil zeggen dat men Christine nog lang niet vergeten is. Op 31 mei staat Wiel – bijgestaan door familie – in Bedoin aan de start. Wiel, heel Horn zal op deze dag aan jou én aan Christine denken. Bon courage !

Een week later en enkele honderden kilometers noordelijker zal Ruud Vissers samen met echtgenote Carolien voor de strijd tegen kanker de Alpe DuZes fietsen (zes keer de alpe Vissersd’Huez beklimmen). Ruud weet als geen ander dat hij geluk heeft gehad en sinds hij hersteld is van kanker gaat hij de eerste week van juni met diverse vrienden richting de Alpen. Dit jaar gaat hij voor de 7e keer (het geluksgetal !) en laatste keer en dit keer gaat hij met zijn beste teammaatje (zijn vrouw Carolien) het gevecht aan om zoveel mogelijk geld op te halen én…zoveel mogelijk malen de berg te beklimmen. Dat fietsen voor dat doel een bijzondere band kweekt blijkt uit het feit dat deelnemers van de teams van andere jaren naar de Alpe d’Huez afreizen om Ruud en Carolien te steunen. Ook jullie uiteraard “bon courage”.

En dichter bij huis: op zaterdag 9 juni zal vanaf het paparazzipleintje naar Scherpenheuvel gefietst worden en zal dat kaarsje worden opgestoken voor iedereen die dat vlammetje nodig heeft. Wil je erbij zijn..?? vertrek 7.30 uur paparazzipleintje voor een +200km tocht.

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op wat een prestatie….!!

 1. LOUIS Vermeuken zegt:

  Wiel is er klaar voor vizteren. aangekomen in Pernes les Fontaines.
  vandaag aanmelden en morgen tot 1912 meter de Mont Ventoux op.
  wij, Wielly en Els Roossinkel, Rob en Mariette van Mechelen, Magriet van Ratingen en Annemie en Louis Vermeulen staan langs zij om Wiel aan te moedigen.
  gegroet
  Louis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s