moederdag 2018

Reeds jaren schrijf ik óp deze dag óver deze dag: het is MOEDERDAG !! Daarom wil ik al die moeders vandaag een fijne dag toewensen. Een dag die misschien begint met datIMG_5187 ontbijtje op bed, dat kinderversje, dat bloemetje, dat lieve woordje of gewoon…dat bezoekje van de kinderen. Wat heeft moederdag voor op vaderdag..?? Ik kan er kort in zijn: omdat het om moeder gaat !!! Moeder, het begon al door negen maanden voorafgaand aan de

IMG_5191.JPG

ontbijt op bed

geboorte dat ongeboren vruchtje mee te dragen. Het begin van onvoorwaardelijke liefde en zorg.

Moeder, al bijna 14 jaar niet meer erbij maar tóch: je blijft erbij !! “Moeder”, eigenlijk best een mooi woord. Het klinkt zo vertrouwd. Bij ons was het vroeger niet alleen moeder maar ook nog eens “mam” waarbij ik meteen denk aan die vraag waarbij het korte woord mam toch wel erg lang werd……  Als ik het nog eens mocht overdoen zou het misschien wel mama, ma, mams of mammie worden…!!

Vandaag is de dag om moeder – welk weer het ook is – in de zon te zetten. In haarIMG-20180506-WA0007 honderdste geboortejaar denk ik terug aan moeder.  Op 5-jarige leeftijd verloor ze haar moeder door de Spaanse griep, het zal niet altijd gemakkelijk zijn geweest. Denkende aan moeder komen veel woorden in me op:  liefde, altijd klaarstaan, dapper, moedig, daadkracht, doorzetter en vooral ook trots. Dat ik veel van mijn moeder terugzie in mijn kinderen doet me deugd.  En ik weet zeker dat het moeder zou strelen dat die twee jongens van haar toch overstag zijn gegaan door haar sport – bridge – te spelen.

Moeder, mam, ein kruutske nao baove, ein kruutske op ’t kirkhaof en nog sjteeds eine dieke dankjewel.

Uiteraard wens ik álle lezers – maar speciaal de moeders !!!! – een geweldige moederdag ! Het komt jullie toe !!

 

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s