Naakt tuinierendag

Elke keer dat verhaal over fietsen heeft voor veel lezers ook niet veel om het lijf. Inderdaad, die fietsers hebben niet écht veel om het lijf: van een onderbroek hebben ze nog nooit gehoord en met een beetje warm weer blijven zelfs de sokjes en een zweetshirt in de kast.

Bloggen betekent actueel blijven en zoals mijn broer ooit zei: “een pakkende titel doet lezen”. Gisteren was het dan weer zo’n dag van allerlei gebeurtenissen. In Posterholt dat fietsevenement, de Wil Bruinsma classic,als eerbetoon aan de op 16 mei 2015 zo plots en veel te jong overleden voorzitter van twc Posterholt. Hij was pas 62 jaar.

5 mei is ook die feestdag, alle vlaggen hangen uit, zal het zijn omdat het voor velen een bevrijding is dat men “vrij” en los van alle kleren de tuin in kan omdat het “naakt tuinierendag” is…??? Nu zullen velen nog nooit van dit gebeuren gehoord hebben maar écht waar, het is een gebeuren dat toch al vanaf 2005 elke eerste zaterdag in mei op de rol staat.

5 mei, dag van festivals, fietsevenementen, strand- en terrasweer en ik…??? Ja, ik ga in de tuin werken !! De heg knippen, het gazon maaien, stro tussen de aardbeien leggen en schoffelen tussen dahlia’s, uien en aardappelen. Een heerlijke bezigheid en zeker als de thermometer ook nog eens temperaturen boven de 20 graden aantekent. Als ik dan ook nog eens zeg dat mijn tuin keurig omheind is met muren, heggen en schuttingen dan zou het een ideaal plekje kunnen zijn om zomaar aan deze dag mee te doen.

Of ik meegedaan heb aan deze naakt tuinierendag…?? Voor velen een vraag maar voor mij een weet. In Afbeeldingsresultaat voor over de schutting kijkenelk geval kan ik vertellen dat ik mijn pet op heb gehad en heb ik mensen nieuwsgierig gemaakt dan weet ik waarom er ineens zoveel fietsen bij de buren aan de schutting staan.

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk, Verhalen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s