speciaal

Bloggen over ditjes en datjes. Elke week één en soms wel twee of drie blogjes over fietsen, eten, vakantie, dingen van alledag etc. etc. Maar vandaag een andere blog, een speciale blog, een blog over speciale mensen die dit bericht verdienen.

Eigenlijk is die een dag waar ik vroeger nooit écht bij stilstond. Nee, ik was meer met “the day after” bezig. Feesten, bevrijdingsdag, de dag die immers een vrije dag was en nog steeds is.

Gaandeweg de jaren begin ik er steeds meer van doordrongen te worden dat de dag voorafgaand aan deze feestdag een nog grotere impact heeft; het immers de dag – en dat al vanaf 1946 – dat we de mensen gedenken die zich ingezet hebben voor ons, mensen zoals u en ik die hebben gestreden en het leven hebben gelaten voor een betere wereld.P1170357.JPG

Hang ik morgen volop de vlag uit, vandaag doe ik het ook !! Hij hangt halfstok voor al die mensen die zich – waar ter wereld ook – hebben ingezet voor andermans vrijheid. Met respect zal ik naar de nationale herdenking kijken en de twee minuten stilte in acht nemen. Twee minuten van stilte voor alle oorlogsslachtoffers en twee minuten als eerbetoon en dankjewel voor al diegenen die gevallenen zijn voor onze vrijheid en voor de vrijheid van onze kinderen.

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .