Hinsbecker Schweiz

Een fietsrondje vanuit Posterholt naar de “Hinsbecker Schweiz”. Alleen de titel geeft menig fietser al “das gewisse etwas” om klokslag om 9.00 uur aan de start te verschijnen. Ik wil me graag laten verrassen door routekapitein Piet Roemen in de vaste overtuiging dat er geklommen moet worden en….dat de terugweg behoorlijk tegen de wind opboksen zal worden.

Het gaat vandaag naar Hinsbeck, een plaats die slechts enkele kilometer van Venlo ligtP1170251 en dus ook – net als de strook van Venlo-Tegelen-Belfeld-Swalmen –  aan de steilrand ligt. Een gebied van oude rivieroevers en terrassen uit de tijd dat Maas en Rijn hier hun stroomgebied hadden. Garantie dus voor klimwerk !P1170247.JPG

Vanuit de start gaat het hard !! Wind in “’t hat” en tempo 38 is eerder regel dan uitzondering. Voorin zitten in het peloton van zes tweetallen is het motto. Als het bij het munitiedepot voorbij de hekken omhoog gaat wordt niet op of omgekeken; door het hek, de fiets op en omhoog waarbij de laatsten – gelukkig zijn dit de sterke beren Ger, Wim, Fred, Peter, Huub, Hans en Har – meteen vol in de beugel moeten. Als we door een spoorwegtunnel over vooroorlogse kasseien moeten en bij “Vierpaardjes”  komen zie je de bezitters van “china-“of zijn het de “pina”rello’s al eens angstig kijken.

Het tempo blijft met ruim 35 “ka-iem-ha” hoog !! Als we via de Grote Heide in Venlo langs het zweefvliegveld “zweven” besef ik plots dat ik niet zweef maar hard moet knokken om aan te haken en zie ik vijf tweetallen voor mij. En een berg of heuvel…??? Nog nietP1170280.JPG gezien, die moeten nog komen….!!! Ik hoor Piet maar “rechts” , “Links”, “steentjes in de bocht”, “gat in de weg” etc. etc. roepen en Marco blaast op de fluit alsof hij een concert aan het oefenen is en ik vraag me af: “waar halen ze de adem toch vanaf…???”.

Als het in de omgeving van Hinsbeck op en neer gaat ziet men toch ook da niet alleen P1170258.JPGnaar dat achterwiel van de voorganger gekeken wordt als ik hoor: “het lijkt hier wel Zuid-Limburg”. En dat terwijl het hier maar 55 meter boven NAP is ! Marjo staat in dit “mannengeweld” haar mannetje en is niet weg te slaan uit de tweede rij. Als ik bij een sanitaire stop in het gehucht “Dorn”busch even vooruit fiets voor die fotoshoot moet ik plots toch wel erg lang wachten. Er is lek gereden. Wie er ook lek rijdt – toevallig is het nu Marjo – vijf man staan te sleutelen en na vijf minuten gaat het weer op pad totdat…………… vijf minuten later Marjo wéér met een lekke (nu een voorband) staat !! Een verplichte pauze die overigens meer dan welkom is want tegen de wind gaat het aan tempo 30-32 naar het zuiden.

P1170279.JPG

een lekke band: dat komt goed uit !!!

Voor sommigen is het kicken om da tempo erin te houden. voor anderen is het afzien, stoempen, harken en zwarte sneeuw zien. Na nog even de Meinweg te hebben geknald wordt nog even nagenoten in het bezoekerscentrum en degenen die niet meegaan voor de koffie omdat ze al genoeg op de koffie zijn gekomen vanmorgen zijn blij dat ze de laatste kilometers lekker P1170283.JPG“achteruitfietsend” huiswaarts kunnen.

En ja …werd ik ’s morgens getrakteerd op een heerlijke, mooie maar zware  “afzeikrit”, ’s avonds werd ik pas écht getrakteerd op een heerlijk Italiaans maal en dat voelde echt als “loon na werk…!!”

 

 

Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s