..!!

Omdat het uitroepteken het eerste teken is dat ik tegenkom op het toetsenbord zal ik vandaag maar eens dat verhaal over dit leesteken maken. Geen angst, het gaat niet over aankomend gevaar…!!!Afbeeldingsresultaat voor uitroepteken

Mijn verhaaltjes ..???  Soms zijn het verhaaltjes waarbij ik de puntjes op de “i” zet én… soms zijn het verhaaltjes waar velen een puntje aan kunnen zuigen….tenminste,  als het gaat om het gebruik van dat uitroepteken. Wat gebruik ik dit teken vaak….!!! Taalkundig kan men hier grote vraagtekens bij zetten, het geeft volgens “geleerden” namelijk blijk van een enigszins primitieve Afbeeldingsresultaat voor hola spanjeschrijfstijl…………. Het uitroepteken als “armoe troef…!!”

Roep dit laatste maar niet in Spanje. Hier maken ze het namelijk nog veel bonter !Een woord dat eindigt met een uitroepteken begint daar ook nog eens met een omgedraaid ¡uitroepteken…!! Het uitroepteken stamt vermoedelijk uit het Latijn en het zou gaan om een afkorting van “io”, een uitroep van vreugde.

Het uitroepteken, zelfs een lied is erover gemaakt. Mocht u de tekst of het lied nog nooit gelezen of gehoord hebben, klik op de link, drs.P roept het namelijk

foto van Jeannette Koks.

moeder van de broed Jeannette (r) proficiat…!!!

uit…!! https://www.youtube.com/watch?v=WZZyFH9j5Yg

En…primitief of niet, ík blijf het uitroepteken gebruiken, ook nu…!! Ik roep het uit:

P1040105.JPG

Liz 4 !!!

collega Ank, die vandaag oma is geworden van kleindochter Sanne, Jeannette die volop “draan” gaat als moeder van de boerebruid in Venlo, Liz, die zondag 4 jaar wordt en naar de “grote” school mag,  Etie(59), Syp (65), Judith(ze komt voor de 60 keer weer gelijk !!),  Monika (40), Annette(53), Jos(72), José(66), Herman(77) en collega Mikel (50): IK ROEP – NEE !!, IK SCHREEUW !!!! – HET HEEL HARD UIT: PROFICIAT …!!!!! PROFICIAT….!!!! PROFICIAT….!!! Dat ze allemaal een geweldig feest mogen hebben en dat ze nog lang mogen leven in de gloria….!!!!!!!!!!!

 

Dit bericht werd geplaatst in Overig, Persoonlijk, Verhalen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s