Fietselatelist

Als ik het woordenboek erop nasla dan kan ik zoeken wat wil, ik kan het niet vinden..!!  Of dit een omissie is van Prisma, Koenen of Van Dale….?? Ik weet het niet. Tóch meen ik me “fietselatelist” te noemen.

Sinds jaar en dag verzamel  ik. Speldjes, sigarenbandjes, lucifermerken, fietskilometers, bridge-meesterpunten én …..  postzegels. Dit laatste is overigens een hobby die me

P1140430

Piet vanne Post

eigenlijk met de “pap”lepel is ingegoten. Pap was dé enige en echte “Piet vanne Post”en hierover is geen enkele discussie mogelijk. Als zoon van Piet was ik dan automatisch “Jan van Piet vanne Post”. Boerenbank was geen optie, wij waren van de post !!  en zo rolde ik nagenoeg automatisch in het wereldje van de postzegels, de “filatelie”.

Bij elke nieuwe uitgifte van postzegels was ik als “Jantje de voorste” er als de kippen bij. En ging mijn nichtje op vakantie, Riet bracht postzegels voor me mee. En nog steeds wordt voor me verzameld…!!! Mijn collega’s van de postkamer geven me elke week zegels, Nederlandse, Duitse, Poolse, Franse etc. etc. en ik ben hun zeer dankbaar !! Dubbele..?? geen probleem, ik ben verzamelaar ! Het doet me een beetje pijn dat er zoveel kaarten (met postzegel) bij het oud papier belanden. Weet, ik houd me aanbevolen !!!

Spaar ik zegels van alle landen, sinds kort heb ik er een nieuwe hobby bij. Ik heb er nooit iets om gegeven maar ben toch om: ik ben een “thema”verzameling aan het opbouwen van postzegels waarop fietsen zijn afgebeeld en voel me dus niet alleen een echte filatelist maar dus ook een “Fietse”latelist….!!!

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Verhalen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Fietselatelist

  1. Louis zegt:

    Als je een persoon bent met zulk een vocabulaire dan mag je van mij een nieuw woord aan de VanDale toevoegen
    Fietse-latelist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s