ATB Tocht Vlodrop op 19 november 2017

Op 19 november is het wederom in Vlodrop te doen; de 28e editie van de “All Terrain IMG_0026.JPGBike-tocht” door het mooie natuurpark de Meinweg staat op de rol.  Een rondje door “alle terrein” ; smalle paadjes, lange rechte stukken door het bos, onoverzichtelijke paadjes, heuveltjes, mulle zand, technische afdalingen etc. etc. Een parcours waarbij aan paard (de fiets) en ruiter (de fietser)  gedacht is. Na afloop zijn er fiets-, dames- IMG_9805.JPGen herendouches en onderweg kan de fietser zich behoorlijk tegoed doen bij de op en top verzorgde pauzeplaats.

De afgelopen maanden  is alles  in het werk gesteld om veel “modderbaggeraars” richting Vlodrop te krijgen. Via de site van http://www.twcposterholt.nl kan men zien dat tussen 8.00IMG_0004.JPG uur en 10.00 uur in de Roerhal te Vlodrop gestart wordt. Het parcours is een uitdaging voor de cracks maar…. ook voor de beginners..! Vindt de een 30 kilometer het hoogst haalbare, voor een ander is de 50 kilometerroute de top. In elk geval: elke groep weet wat hij/zij gedaan heeft als men weer in Vlodrop bij de finish arriveert.

Natuurpark de Meinweg wordt slechts enkele malen per jaar door Staatsbosbeheer P1020669.JPGvrijgegeven voor de mountainbikers en de fietsers komen van heinde en verre om dit unicum te mogen meebeleven. Zelfs vanuit Duitsland reist men naar Vlodrop want, zo schrijft Stephan uit Düsseldorf: “Wir sind in der Vergangenheit schon häufiger bei euch in Vlodrop mitgefahren und es war immer toll. Ich denke, dass wir auch dieses Mal wieder mit eine paar Leuten dabei sein werden. Viele Grüsse” of, zoals Alexander uit Erkelenz schrijft: “Wir kommen wie jedes Jahr sehr gerne nach Vlodrop! Mit sportlichen Grüßen aus Erkelenz”.

068

wereldkampioenmouwtjes van Daphny

En kwamen in het verleden zelfs toppers als Daphny van den Brand, Roy Curvers en Frans Maassen naar Vlodrop, ook de tweede van Europees kampioenschap cyclecross van het afgelopen weekend, oud prof Erik Dekker, is warm gemaakt voor deze rit.

Ja, ook jullie, of jullie nu uit Venlo, Helden, Leudal, Roermond, Weert, Roerdalen, Maasgouw, Asten, Deurne, Bergen,

154.JPG

zelfs bij minder goed weer: het gaat altijd door !!

Gennep, Landgraaf, Venray, Vaals, Boxtel, Woensel, Helmond, Eindhoven, Gemert, Mariahout, Rotterdam of Rijswijk komen. Ik zeg en schrijf het nog één keer: wat de Amstel Gold Race voor de racefietser is, dat is de ATB tocht in Vlodrop voor de ATB-fietser….!!!!

Rechts in beeld kunt u mee aftellen: Nog 12 dagen en dan gaan we eraan beginnen. In elk geval, paparazzi is er bij en zal zijn fototoestel hard laten werken. Neem je de uitdaging aan..?? Tot 19 november !!!!!!!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Sport, twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s