Laatste wegrit en bekendmaking clubkampioenen twc Posterholt.

Het eerste weekend van oktober mag dan traditiegetrouw “afrijden” bij twc PosterholtDe koffie loopt... Sportiever zal het vandaag niet worden....: betekenen, dat het ook een traditie is dat het wegseizoen met goed weer wordt afgesloten….  dat hebben we helaas niet voor het zeggen. Ik sluit me voor vandaag geheel aan bij de spreuk van Joseph, sedert enkele jaren Nederlands kampioen toerfietsen.

Het regent en met 11 graden op de thermo”teller” is het voor velen reden om de fiets een dagje vrijaf te geven. Eigenlijk  kan beter gezegd worden, niks fietsen om jezelf een uur fiets poetsen, een half uur douchen, kleren die uitzien alsof men door de modder gekropen is en….. een wasmachine dat bijna vastloopt door al die troep, lekker te besparen..!!

Eigenlijk zou ik graag zijn gaan fietsen maar mijn enige reden was: er zal toch wel niemand anders zo gek zijn om met dit weer op de fiets te stappen om 60 km te fietsen, daarna in een heerlijk warme omgeving aan de vlaai te gaan en tot slot nog eens wat km’s te maken om het bovengenoemde ritueel van poetsen en wassen aan te gaan.

P1030145.JPGIk ben verbaasd als ik om drie uur in sporthal De Wieë arriveer (met de auto). Er staan een aantal fietsen !!! En ja hoor, tien echte die-hards zijn de regen niet uit de weg gegaan en zijn op de fiets gestapt want het is niet alleen traditie dat de clubkampioen onder het genot van koffie en vlaai wordt bekend gemaakt, de traditie van het afrijden schijnt ook niet gebroken te mogen worden, weer of geen weer…!!!

Voor het eerst in de 44 jarige clubhistorie zullen er clubkampioenen in diverse categorieën worden bekendgemaakt. Zowel vanuit de A-groep, de B-groep, de C-groep en de C-plus groep zal een kampioen uit de koker komen. Eigenlijk zouden er maar 3 kampioenen zijn maar gelukkig is er in de C- en de C-plus groep een ex aequo en kan vanuit elke groep één winnaar worden gehuldigd.

Maar…voordat het zover is natuurlijk eerst de traditionele vlaai. Vlaai met slagroom, véél vlaai met slagroom, vlaai met abrikozen, vlaai met kersen, vlaai met rijst, vlaai met advocaat etc. maar allen met één overeenkomst: vlaai met slagroom ! waarbij gezegd P1030146moet worden dat degene die het tweede stuk aan zich voorbij laat gaan er eigenlijk niet écht bijhoort of… het zou moeten zijn dat het niet fietsen vandaag deze beloning in de weg staat.

Zeggen en schrijven 8 (ja, ACHT!!!) vlaaien staan er op de fietsers te wachten. Degenen die in het gewone kloffie acte de présence geven mogen uiteraard ook aanschuiven om de vlaai van de schotel zomaar in het mondje te schuiven. Gezien de opkomst (28 man) wordt eenieder hier voor het zwaarste karwei van het hele seizoen gezet: 8 vlaaien voor 28 man…!!! Ja, ga d’r maar effe aanstaan…… Het zal in elk geval uit P1030148.JPGde tenen moeten komen maar…thuis kan in elk geval gezegd worden dat het weer een zware middag was !

Bij die koffie en vlaai gaat het gesprek uiteraard over …….fietsen !! De gesprekken gaan over de ATB tocht op 19 november (vertrek vanuit de Roerhal te Vlodrop), de organisatie van fietsreizen door “Mallorca-Bert” – P1030147.JPGvolgend jaar gaat hij twee keer met een groep naar de Balearen , de strandrace in Egmond aan zee, de fietsreizen en ritten van het afgelopen seizoen en…..  er wordt door menigeen alweer vooruitgekeken naar 2018 !

Als de voorzitter het woord neemt weet iedereen wat komen gaat. Hij zal de

P1030158

Peter, kampioen A-groep

kampioenen van dit jaar bekend maken. Bij de A-groep is Peter Schmitz afgetekend nummer 1 geworden. De nestor van deze groep (60-plus) spreekt nog steeds een danig woordje mee tussen de youngsters en knallers van twc Posterholt. Gemiddeldes van 32-plus zijn hier eerder regel dan uitzondering en Peter is er de man niet naar om alleen maar mee te fietsen; op kop, daar is het doen…!!

Bij de B-groep is Piet Roumen de clubkampioen en ook hier kan gesteld worden dat Piet een terechte kampioen is. Iets

IMGP7368

deze kampioen reed 7 jaar geleden nog “incognito” rond maar binnenkort zal hij zich tonen in de kampioenstrui 

minder afgetekend maar toch nog met een verschil van 3 met de nummer twee (Ger Schmitz) is het een droom come-back van Piet. Na jarenlange afwezigheid in het twc-peloton is hij vanaf maart weer van de partij, en hoé..!! Niet alleen in de koers laat hij zich zien, hij regelt ook ritten en … zelfs zijn verslagen zijn van kampioenskwaliteit. Oh ja, zelfs vandaag schittert deze kampioen weer, alleen …. nu door afwezigheid… (Piet, de vakantie is je uiteraard gegund !!).

Bij de C-groep twee kampioenen. Twee personen

P1030160.JPG

Joop. De tweede titel !

die ex aequo eindigen en omdat beide heren in een andere C-groep fietsen doet het deugd de heren hun eigen titel te geven: kampioen van de C en…kampioen van de C-plus.                                                                           Kampioen van de C-groep is Joop Schwanen geworden. Maar liefst 50 keer stond hij aan de start dit seizoen ( en dat op een totaal van 52 !!). Sedert 2015 is Joop lid en in zijn derde jaar scoort hij al zijn tweede kampioenstitel. Joop fietst …weer of geen weer ! Ook vandaag !! Voordat hij naar de huldiging kwam is hij nog even de fiets gaan afzetten en omdat zijn echtgenote zei dat hij de kleren (wat zagen die er weer uit) maar eens zelf moest wassen is hij terstond, met kleren en al, onder de douche gesprongen. Ja, zo kan het ook !!

Ex Aequo (ook 50 deelnames) – ja, de voorzitter voert de spanning behoorlijk op !! – wordtP1030159 mister twc aangekondigd als de man die sinds de oprichting van de club thans de vijfde kampioenstitel opeist. Dit zegt iets over de gedrevenheid van deze man en… het zegt iets over de beleving. Fietsen als tijdverdrijf, fietsen als sociaal gebeuren samen met de andere fietsvrienden en fietsen als absolute hobby nummer één. Sprak hij in 2014 nog de woorden dat dat wellicht zijn laatste kunststukje zou zijn, drie jaar later lapt hij het weer. Voor niemand is het nog een verrassing als hierna door de voorzitter wordt uitgesproken dat Wim Diesch wederom clubkampioen is.

Vier clubkampioenen maar liefst ! Vier terechte kampioenen en wie weet, wellicht doet de club er volgend jaar nog een schepje bovenop door een “damesclubkampioenschap” in het leven te roepen. Dat vandaag met een mooie traditie gebroken is (de kampioen in het bloemetje zetten) is jammer. Wellicht dat een andere traditie waarmee al enige jaren gebroken is weer in ere kan worden hersteld, namelijk  opgeven wie “op de vlaai” komt zodat de club niet “op de koffie” komt door veel te veel vlaai te bestellen…

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s