Leudal Kernenomloop 2017. De rit.

Ook al is de start van de Kernenomloop pas om 9.00 uur. Het tijdstip tussen 7.00 uur en 7.45 uur is het allesbeslissende tijdstip voor het slagen van deze 7e Leudalkernenomloop. Rond deze tijd wordt namelijk iedere recreatieve fietser wakker en kijkt eens naar buiten. Is het weer goed en staat ie op…?? of…is het nat en blijft ie in het bedje liggen..???

Uit de mond van de organisatie klinkt maar één woord: Yes…!! het is droog en de

P1160968.JPG

bij de start: nog even dat nieuwe bandje

buienradar geeft voor de hele morgen geen enkele bui aan. Na veel voorwerk om het evenement op de rails te krijgen is het nu aan de fietser om het evenement te doen slagen.

Zo’n tweehonderdenvijftig fietsers, afkomstig uit Helden, Neer, Roggel, Roermond, Baexem, Haelen, Horn etc. etc.  staan om 9.00 uur te trappelen om af te mogen trappen voor een tocht van 105 km door alle kernen van de gemeente Leudal. Met 9 graden en een

P1160976.JPG

iedereen weet zijn plaats

flets zonnetje is het een mooie maar ….. erg frisse start.  Zelfs goed ingepakt krijg ik het koud als ik sommige deelnemers in korte mouwtjes en  korte broek aan de start zie. Zijn dit nu bikkels…??? of….zijn het onwetenden die nog niet zoveel over fietsen en kleding in frissere omstandigheden weten…??

Gelukkig kan iedereen zich meteen goed warm fietsen. Er wordt gefietst in drie groepen met tussenafstand tussen de groepen van 100 meter. Er P1170001.JPGwordt nogal wat lek gereden maar…geen probleem, de materiaalwagen zorgt voor een nieuw wiel en de motards zorgen dat de onfortuinlijke weer keurig wordt teruggebracht in de groep. Elke groep wordt aangevoerd door fietsers van het Naers-peloton. Wat doen de

P1170015

half elf: doorkomst station Horn

“voorrijders” uit Naer het goed !!  In een strak tempo gaat het via rustige wegen richting Heibloem. Wat een lint !!!  Eerst motards, vervolgens motards die alle wegen afzetten, de wedstrijdwagen, het grote fietspeloton en tot slot volgwagens, materiaalwagens en EHBO.  Het is genieten van het applaus en het fotograferende publiek en als het via Neer, Buggenum, Nunhem, Haelen en Horn

P1170025.JPG

korte stop

richtig Baexem gaat wordt zelfs even die sanitaire stop gemaakt. Er is zelfs gedacht aan een toiletwagen voor de dames…!!!  Dat fietsen een

P1170041.JPG

opletten: gevaar..!!

hobby is waarin men zich vrij in de natuur voelt blijkt eens te meer: de meeste dames gaan niet richting toiletwagen maar…. richting bosjes..!!

Het is behoorlijk druk op de weg op deze zondagmorgen; lange rijen auto’s staan op de

P1170040

Neeritter

Napoleonsweg en Rijksweg in de wacht totdat het peloton voorbij is. Vanuit Baexem gaat het via Grathem en Hunsel naar de “grens”dorpen Ittervoort, Neeritter en Haler en de

P1170043

Val…!!

fietser ervaart dat Leudal een erg mooie en…erg uitgestrekte gemeente is. Als het via Ell en Kelpen-Oler weer naar het “hart” en centrumplaats Heythuysen gaat begint bij menigeen de vermoeidheid parten te spelen. Het is goed oppassen en …er wordt zelfs – gelukkig zonder “erg” – in de “zachte” greppel gevallen.

Tot slot gaat het door start- en finishplaats Roggel. Het snelste tijdschema is vandaag aan flarden P1170050.JPGgereden; reden temeer om nog even gezellig bij die kop koffie en dat stuk vlaai na te praten over deze mooie tocht. Dat de jongens uit Naer geen pap in de benen hebben blijkt uit het gemiddelde: een keurige 28 km/u.

En…oh ja…in een “onder embargo” “geheim” “onder-ons” praatje met de organisatie werd me één ding duidelijk:  DE 8e LEUDALKERNENOMLOOP HEEFT EEN NIEUWE ROUTE !!!!!!!!

Ik ben erbij….!!  U toch ook…???

en oh ja…dat de mevrouw die viel toch niet zo zacht viel blijkt uit de reactie. Namens de organisatie neem ik de vrijheid u van harte beterschap en een goed herstel toe te wensen en…wellicht tot ziens volgend jaar en dat interview met paparazzi …??

Dit bericht werd geplaatst in Leudal Kernenomloop, Sport, Wielerevenementen Leudal. Bookmark de permalink .

Een reactie op Leudal Kernenomloop 2017. De rit.

  1. Anoniem zegt:

    Prachtige tocht.Degene die zacht viel was ik dus.Flinke kneuzingen en blauwe plekken aan over gehouden.Het ergste was mijn linkerhand daarom heb ik de tocht niet uit kunnen fietsen.Foto`s laten maken maar gelukkig geen scheurtje in het bod.Blauwe plekken zijn nu weg alleen nog wat last ven mijn ribben.Het was mijn eerste rit in een peleton en mijn eerste val in deze mooie tocht waar ondanks dat ik hem niet helemaal heb kunnen uitfietsen van genoten heb!! Bedankt voor de goede hulp van de EHBO.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s