High

High..!! Alweer zo’n Engels woord. Vertaald is het eigenlijk gewoon “hoog”. Maar….het kan nog veel meer zijn. Op een dag als vandaag, met een “high wind’ is het heerlijkAfbeeldingsresultaat voor orkaan binnen zitten en maar eens wat door te draven over “high-zijn”. Harvey is nog niet voorbij of Irma zorgde voor enorme verwoestingen en Jose, Katia, Lee en Maria dienen zich al aan. Hier zal de wind niet zo “high” zijn dan in het land waar alles bigger en Afbeeldingsresultaat voor stormvooral higher  is maar Quasi Modo is nog niet goed voorbij of Reinhold kwam en inmiddels is het Sebastian die ons aan het door elkaar waaien is en die vandaag  de bomen, die nog vol in het blad staan, behoorlijk zal geselen. Het nieuws spreekt al over een “ontregeld Nederland” door de eerste herfststorm…!!

“High” zijn, wie heeft er nooit van gehoord..?? Het is een gevoel in het hoofd, alsof men inAfbeeldingsresultaat voor biertje drinken de zevende hemel is. De een gebruikt dat jointje, de ander snuift en weer een ander dat biertje of….gewoon wat anders om heel high te zijn. Bent u al eens high geweest…???  Nee….???  Nou, ik anders wel én…in velerlei opzichten zelfs !!

Uit een grijs verleden kan ik me nog herinneren dat een avondje stappen wel eens wat teweeg bracht. Altijd blij om thuis te zijn gebeurde het dan…….Ik verkeerde in heel andere, bovenaardse en … “high” sferen die zich voornamelijk begonnen te kenmerken als ik eindelijk het mandje ging opzoeken. Het leek wel of ik in een carrousel zat. Ik meende toch werkelijk stil in bed te leggen maar mijn hoofd sloeg op hol en alles begon te draaien en draaien en draaien en draaien en draaien en draaien.

De afgelopen zomer ging het behoorlijk “high”. Helemaal tot het hoogste puntje van het P1060048vaste land van Europa, 3500 km van huis en verder fietsen kon niet want een waterfiets huren was niet mogelijk. Eenmaal bij die Noordkaap aangekomen voelde ik me behoorlijk “high” en het eerste dat Bas en ik deden was: die “high five….!!” De uitdaging zat er op, de expeditie was volbracht en de voldoening was groot. De terugweg naar huis deed in niets onder voor dat “high-gevoel”, het ging erg snel en met vliegtuigmaatschappij SAS “high in the sky..!!!”

Tijdens de trip kreeg in ook nog eens berichtjes van het thuisfront en warempel….de P1160958.JPGdames zaten aan de “high-tea…!!”. Dat Bea en ik het afgelopen weekend  getrakteerd werden op een mooi avondje “high-wine” was absoluut wederom een “high”point..!!

De weerman spreekt over een “hoog” het komend weekend en…dit hogedrukgebied betekent natuurlijk dat voor al de sportievelingen waarvoor de fiets hoog in het vaandel staat om 9 uur aan de start zullen verschijnen in Roggel voor de 7e Leudal Kernen Omloop.

Ik groet u, “hi(gh)” !!!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s