Logroño d’Espana

Vandaag is de plaats Logroño het episch centrum van de Vuelta d’España. Logroño, een plaats waar ik toch wel erg leuke herinneringen aan heb. Herinneringen die aantonen hoe het kan verkeren…… De plaats van “hollands glorie” en dan heb ik het niet over de

P1030104.JPG

Logronoe

Spaanse oorlog maar over recente geschiedenis. Het was  juni 2014 en ook nog wel vrijdag de dertiende  !! Vandaag zou het Nederlands elftal dit zeker als excuus aanwenden maar toen…. in het “hol van de leeuw” zat ik in Logrono naar Spanje – Nederland te kijken en na een 1-0 achterstand liet de leeuw zich pas écht horen en stond aan het eind van de wedstrijd een keiharde uno-P1030110.JPGcinqo op het scorebord. Het zou één van de laatste topprestaties van het Nederlands heren elftal zijn.

 

Vandaag strijkt het wielerpeloton dat aan het rondje Spanje (de Vuelta) bezig is in Logrono neer. Reden te meer om de tv aan te zetten en te kijken naar de rit van vandaag, een tijdrit in en om Logrono en ja hoor….. op de tv beelden zie ik langs de kant van de weg zelfs de Jacobsschelp ! De profrenners zitten op “camino”-route.

Logrono is regelmatig aan de orde gekomen tijdens mijn wijnavonden over “mijnreis-wijnreis” naar Santiago. De rit naar Logrono voerde namelijk door het wijngebied van de P1030052.JPGNavarro-wijnen en dus zou en moest ik die dag langs de wijnfontein in Irache fietsen en .. zou en moest ik natuurlijk aan die fontein van de wijn lurken en…. ging een bidon met water overboord om gevuld te worden met wijn. Ook al was het warm die dag, dit zou, kon en mocht ik niet voorbij latenP1030100 gaan. Uiteraard volgde in Irache die stempel in mijn paspoort en de contacten met de bodega de Irache zijn nog steeds erg goed en de wijn weet inmiddels blindelings de weg naar Horn te vinden. Wijn die dit keer niet in de bidon terecht komt maar in heerlijk grote wijnglazen….!!

Via de brug over de Ebro kwamen we in  Logrono. Een mooie universiteitsstad met ca. P1030094150.000 inwoners waar uiteraard heel veel in het teken van de camino staat. Maar…het is niet alleen een “camino-stad”, Logrono is de hoofdstad van de Rioja wijn. Bij het eten werd ik voor een nietig bedrag “getrakteerd” op dat wijntje en het P1030091.JPGviel me op dat die rode Rioja koel gedronken werd en…. dat het heerlijk smaakte.

P1030077

aan de andere zijde van de Ebro: Logrono

Logrono is een stad in het noorden van Spanje waar de toerist nog niet de straten bevolkt. Het zijn de peregrino’s, de pelgrims P1030092die hier opgaan in de grote menigte Spanjolen. Het is de opstap-stad naar de andere grote steden Burgos en Leon in het noordelijke binnenland van Spanje waarvan ik alleen maar kan zeggen dat degene die ooit naar Spanje wil gaan toch eens naar de Noordkant moet gaan want….dat is pas écht Spanje.  Het is wat vroeg maar…het liefst zou ik nu een flesje Rioja ontkurken en dubbel gaan genieten van de beelden van wielerstad én wijnstad Logrono…!!!P1030105.JPG

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Een reactie op Logroño d’Espana

  1. Dion zegt:

    Vanuit een zonnig Alivante “ontkurk” ik een pilsje. Gegroet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s