zondag 17 september: Leudal Kernen Omloop.

Wat het LDS voor de (dames)schutterswereld is – het LDS vindt 17-9 in Haelen plaats – dat is het LKO voor de fietser. Voor degenen die niet zo van de afkortingen houdt, LKO staat voor Leudal Kernen Omloop. Het is dé ontmoetingsplaats voor de geoefende recreatieve fietser en met zekerheid zullen de vele georganiseerde en ongeorganiseerde wielergroepjes uit Midden-Limburg en verre omstreken afreizen naar Roggel, waar op recreatiepark de Leistert, op zondagochtend 17 september om 9.00 uur één groot peloton fietsers (zeker 300 !!!) door alle kernen van “de tuin van Limburg” (de gemeente Leudal) zullen fietsen. P1400283.JPG

Het is voor menigeen een opgave om zomaar alle kernen (16 in totaal) op te sommen. Reden temeer om er een “win-win-win-win” situatie van te maken. Ten eerste zal het voor menigeen een behoorlijke opgave zijn om een tocht van 100 km te fietsen(YES, YOU CAN !!), ten tweede en derde is het aan te raden om je van te voren op te geven (de kosten, incl. vlaai en koffie, bedragen dan 7,50 € terwijl men op de dag zelf 10 € mag IMGP3373betalen waarbij gezegd moet worden dat de opbrengst altijd naar een goed doel gaat) en ten vierde: na afloop weet je alle 16 kernen van de gemeente Leudal op te sommen  !!

Het is inmiddels alweer de 7e keer dat Wielerevenementen Leudal (een groep, die samen meer dan 100 jaar bestuurs- en evenementenervaring heeft !) deze tocht organiseert en zoals te doen gebruikelijk zal het peloton begeleid worden door een leger aan motoren, politie, volg- en materiaalwagens. Uiteraard is valhelm “hoofdzaak” en mede doordat er door ervaren leden van het Naers peloton voor de groep wordt gereden zal het geen koers worden maar een tocht waarbij genieten met hoofdletters geschreven zal worden. IMG_0039.JPG

Het is een tocht waar in verschillende pelotons wordt gefietst zodat het “hollen en stilstaan” effect (anderen hebben het over harmonica-effect) grotendeels achterwege blijft en men zich bijna als een échte wielrenner waant: overal kan men doorfietsen want de wegen worden afgezet en als het in Horn over de drukke Napoleonsweg en richting Baexem over de Rijksweg gaat dan “is” men zelfs even die échte wielrenner !!

En het gaat niet alleen door mooie natuur. Ook het culturele erfgoed van deze mooie

Hoog huis met zadeldak tussen topgevels met vlechtingen

rijksmonument Neeritter

gemeente wordt niet vergeten. Zo gaat het langs diverse mooie monumenten in monumentendorp Itter

Afbeeldingsresultaat voor oud gemeentehuis horn

gemeentehuis Horn (tot 1991)

(Neeritter), dat maar liefst 24 !! rijksmonumenten telt, voert de weg langs diverse oude gemeentehuizen en niet te vergeten: de route voert langs prachtige boerenhoeves, molens en kastelen.  Voor degenen die niet meefietsen maar toch even wil kijken komen hier enkele doorkomst tijden.

Start bij Recreatiepark De Leistert om 9.00 uur, Heibloem 9.15 uur, Neer 9.50 uur,

foto

en paparazzi roept:  tot 17 september !!

Buggenum 10.00 uur, Haelen 10.15 uur, Horn 10.20 uur, Baexem 10.45 uur, Grathem 10.55 uur, Hunsel 11.15 uur, Ittervoort 11.20 uur, Neeritter 11.25, Ell 11.50 uur, Heythuysen 12.30 uur, Roggel 12,40 uur en terug bij De Leistert om 12.50 uur.

 

 

 

Inderdaad….ik heb maar 13 kernen genoteerd. Wilt u de andere kernen ook weten..?? Gewoon meefietsen !!

Dit bericht werd geplaatst in algemeen, Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s