Teamsport

Afbeeldingsresultaat voor damesvoetbal ekDe afgelopen weken hebben we iets heel moois mogen meemaken, het “hollands” sprookje…!!! Een aantal dames die achter een bal aanlopen….. !! Tenminste, zo werd altijd laatdunkend over damesvoetbal gesproken. De 2 tot 3 miljoen liefhebbers die de afgelopen wedstrijden gezien hebben weten nu wel beter. Damesvoetbal is hot en nu we niet meer verwend worden met goede uitslagen van de tot de naad van de broek verwende mannelijke voetballers scharen we ons – terecht !!! – achter  ónze Afbeeldingsresultaat voor damesvoetbal ekdames !! En het is heerlijk om te zien en lippenstift, het mag !!  Het gaat om beleving, niks “mate-naaierij”, niks ego, niks goud-geld verdienen, niks absurde transferbedragen  maar sámen doen wat moet worden gedaan: voetballen en… het liefst ook nog winnen !! Damesvoetbal is voetbal delen met al die supporters waarbij de dames bijna als laatste het stadion verlaten om  iedereen uit te zwaaien en daarna wordt die douche opgezocht. En..iedereen die erom vraagt moet en zal toch eerst die handtekening dienen te krijgen. Morgen gaan “wé” voor de finale en het zal moeilijk worden maar….. winst of verlies, ik geniet van de beleving waarbij de kopjes niet gaan  hangen maar waar ik een stel “vriendinnen” bezig zie om alles eruit te halen wat erin zit: de Europese titel !! Dames, succes en ongeacht de uitslag, het Nederlands damesvoetbal is winnaar !!!

 

Andere teams die ik op deze regenachtige zaterdagmorgen in het zonnetje wil zetten zijn “mijn” teams. Allereerst mijn wielervrienden uit Posterholt. Wat heeft het goed gedaan IMG_1897hoe ze hebben meegeleefd tijdens mijn fietstocht naar de Noordkaap en was het boek voor mij even dichtgegaan (binnenkort zal ik er tóch nog wel op terugkomen), de reacties  van de leden en de redactie van twc Posterholt zorgden ervoor dat het boek open bleef. De aandacht in het IMG_1895.JPGclubblad, de mails, de reacties, de complimenten, de felicitaties etc. etc. bevestigden alleen maar dat het goed is om bij een mooie club te horen waar gedachten als teamgeest, samen sterk en de kracht van de ketting de sterkte van de zwakste schakel is voorop staan. Dat deze mooie club – in dat mooie nieuwe tenue – altijd nieuwe leden van harte welkom heet, zowel heren maar….zeker ook dames !!!!! zullen Hans, Inge en Roy zeker kunnen bevestigen.

Een ander team is het team waar ik professioneel mee werk. Een team dat je kunt vergelijken met een wielerploeg als Sky en de spreuk “the sky is the limit” pas echt van op toepassing is. Het is een team met teamspelers waarbij de sterkere een meter extra loopt voor de zwakkere om samen uiteindelijk die doelen te halen die P1060634.JPGgehaald moeten worden: goed kwalitatief werk en het maakt niet uit of dat een vestiging uit welk “verweggistan”-land is, een naturalisatie, een verkiezing van gemeenteraad, provincie of waar dan ook van, een huwelijk of…een partnerregistratie. Hier gaat het niet om absurde en nietszeggende kreten alsP1060635.JPG “aankomst- en vertrekhal” of  “schoon door de Poort” en die “stip aan de horizon” om nog maar te zwijgen over  “expeditie” die enkel frustratie oproepen omdat het zo weinig oplevert. Nee, hier gaat het om dingen die ertoe doen !! Dienstbaar aan ónze burger door een een krachtig team van teamspelers. Zo waren we gisteren te gast bij Mikel en Evelyn die het hele team voorzagen van natje en droogje, beter gezegd van “nat en droog”. Het kon niet op !  Mikel, in het dagelijks leven ook nog eens trainer bij een gerenommeerde Noordlimburgse club (dit jaar gaan ze voor het kampioenschap) weet als geen ander dat een team gevormd wordt tijdens dergelijke evenementen. Het was gisteren geen wedstrijd, verre van !! het was gezelligheid in optima forma en ik kan stellen dat niet alleen het team nog sterker uit deze avond is gekomen maar….. de burger van Venlo zal de grote winnaar zijn !!!

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in expeditie Noordkaap, Persoonlijk, Sport, Verhalen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s