Klagen

Laatst hoorde ik iemand zeggen dat ze de hele middag met haar vriendin “een middagje lekker had zitten te klagen”. Ja, soms lucht dat best op en wat is niet leuker dan heerlijk te klagen met gezonde benen…!! Och…laat me eens lekker meedoen aan deze “klaagzang” op deze vroege zaterdagmorgen.

Het weekend is alweer flink aan het slinken en de zon…???  welke zon…??  De actualiteiten zorgen ervoor dat weer behoorlijk wat kan worden geklaagd want wie bedenkt het toch om ineens een oproep als “dames en heren” af te schaffen…??  De

Afbeeldingsresultaat voor klagen met gezonde benen

over een klacht indienen gesproken: overvolle treinen

circusdirecteur zal zich er hoogst ongelukkig in voelen als hij niet meer “dames en heren, koeken en peren…!!!” zou kunnen roepen. Het is Nederland op z’n smalst of ….wellicht

Afbeeldingsresultaat voor lange treinen

een “lebendige levverwursjt”

wel typisch Nederland om zoiets dergelijks te bedenken. Als je al met de trein op pad wil dan zul je toch eerst met de auto bij die trein moeten komen en dan is het uiteraard wachten of er bussen moeten worden ingezet en……als men dan ook nog eens “beste reizigers” moet aanhoren terwijl men nog geen meter in die “lebendige levverwursjt” heeft gezeten dan, inderdaad, dan heb ik al gegeten en gedronken !!

Bijna zullen we weer massaal aan de Pieten discussie gaan. Voor mij geen discussie: zwart is ie en zwart zal ie blijven. Niks negerzwart, niks slavernijzwart, niks discriminatiezwart en dus ook niks discussiezwart maar gewoon zoals we het zeggen: “zwarte Pieten zwart”. Een kinderfeest zoals het hoort te zijn: Sinterklaas en…..zwarte Piet !!

Waarom is ineens een negerzoen niet meer goed genoeg….?  Negers zouden zichAfbeeldingsresultaat voor negerzoen gediscrimineerd kunnen voelen..!! En als we dan ook nog eens een Turkse muts een andere naam moeten gaan geven dan hoor je me pas echt klagen…..

Het weer…….vandaag is het wederom géén echt vakantieweer en….als ik dan ook nog eens moet zeggen dat ik geen vakantie heb dan is het dubbelop klagen. Nee, nog druk aan het werk en…daar kan ook heerlijk Afbeeldingsresultaat voor droogzwemmenworden geklaagd…!!!  En iedereen doet mee…!! Het zijn de slimmeriken die in vakantietijd zomaar een nieuw automatiseringsprogramma installeren, vervolgens zelf op vakantie gaan en daarna iedereen heerlijk laten “zwemmen”. Of die team”lijder”, dat hoofd en die secretaris die vertrekken om een zelfredzame organisatie te krijgen waarbij uiteindelijk het bestuur ook Afbeeldingsresultaat voor niet klagen maar dragennog eens opstapt omdat de zelfredzaamheid toch nog niet voldoende blijkt te zijn. Tja…als oplossing komen er nu weer teamleiders die zich bezig zullen houden met functionerings- en beoordelingsgesprekken alleen….inhoudelijk hoeven ze nergens van te weten……. Het zal wel aan mij liggen dat ik dit niet begrijp. Dan ook nog dat mooie nieuwe gebouw….in de winter veel te koud, in de zomer te koud…het is ook nooit goed !!! Maar…we kunnen wel lekker blijven klagenAfbeeldingsresultaat voor niet klagen maar dragen

En dan heb ik het nog niet over verdergaande islamisering en radicalisering, de hoofddoekjes en mensen die in hun eentje door het woeste en onherbergzame Turkije op vakantie gaan en doodmoe terugkomen om nog maar te zwijgen over vakanties naar het hoge noorden…..

En dat fietsen……?? het gaat me te hard, het gaat me te ver, er wordt “lek” gereden en het is me te vroeg en ….als ik P1060595dan eens ga…..dan regent het ook nog !!

Och….voorlopig genoeg geklaagd, het gras is bij de buren nog steeds een stuk groener. Mijn gras zal nooit zo groen worden en bovendien het gras is véél te hoog !! Niks te fietsen op deze zaterdagmorgen, ik ga dit bericht posten, ramen lappen en gras maaien. En of iemand hierop reageert of niet…. in tegenstelling tot een van mijn vroegere bazen die gepikeerd was dat niemand reageerde op zijn blogs hoor je mij niet klagen.  Nee..!! Ik sluit deze “klaagzang” af met de woorden van moeder:  “niet klagen…..maar dragen….!!!”

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

2 reacties op Klagen

  1. Anne zegt:

    Geen aandacht schenken aan al die descussies (onzin) dan waait het vanzelf over.
    Er zijn mooiere dingen in het leven …en daar geniet ik van 🎾☀️🚴🍺

  2. Anoniem zegt:

    Niet klagen, maar dragen en meer vragen. Ja jan maar het lucht zo heerlijk op, groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s