rondje “Doonder”

Op het moment dat de laatste kaart van de Noordkaap (goh, meer dan 3 weken heeft de post erover gedaan om de kaart thuis te laten landen wat toch wel aangeeft dat deP1060579.JPG Noordkaap  best ver weg is !!) kan weer eens een begin worden gemaakt met het fietsen met de “livestrong-racers” . Dat het “meefietsen” wordt is een vooraf uitgemaakte zaak want het zal voor het eerst sinds weken een snelle en lange afstand worden.

Aan de start staan de mannen in vorm: Rene, Mario, Peter en P1060539.JPGDion en…… de man die weet dat het vandaag draait om zuinig zijn, sparen en proberen dat wiel te houden. Vandaag staat het trainingsrondje van Mario op de rol: via de Selfkant het heuvelachtige gebied bezijden Sittard en Geleen opzoeken. Een gebied waar men nog niet de massaliteit van toerfietsers aantreft P1060567die vanuit het “Hollandse” alleen maar de mond vol hebben van Cauberg, Keuteberg of Gulpenerberg. Nee, hier komt men naartoe voor beklimmingen als Hillensberg, Schatsberg, Wanenberg, Stammenderberg of Beukenberg. Het is draaien en keren rondom gehucht Windraak, daar waar de wind echt “raak” weet te waaien en waar het via mooie en holle wegen op- en afgaat.

Het is Mario die het meeste werk voor zijn rekening neemt. Zorgde hij ’s P1060568.JPGmorgens nog voor de “mekaniek”, ’s middags zorgt hij voor de route én het tempo. In het zuidoostelijke Limburgs landschap gaat het via Doenrade, Oirsbeek, Puth via Munstergeleen naar de Windraak. Wind tegen en de teller komt niet beneden de 30. Voor menigeen is het een P1060570.JPGverlossing als de heuvels eraan komen en op eigen tempo omhoog kan worden gefietst. De bolletjestrui is vandaag voor Mario, keurig gevolgd door Rene en Peter. Na de heuvelzone wordt via Sittard en Limbricht nog even door plaatsen als Guttecoven, Baakhoven, Dieteren en Ophoven geflitst (ja…maag goed dat er geen flitser stond want het tempo was soms over de 50 !!)  totdat ineens het tempo er helemaal uit ligt: Dion heeft lek…!!  Tja, als men dan ook nog eens het droge commentaar krijgt dat dit met vorm te maken heeft (en…ook nog eens van degene die achteraan fietst) dan mag duidelijk zijn dat niemand op dit commentaar zat te wachten. P1060546Voor Peter een streep door zijn rekening; de “date” met pa en ma werd niet gehaald en hij had thuis wat – o.a. dat het een héél mooi rondje was !! – uit te leggen.

Een gemiddelde van 29 km/u is niet verkeerd en als het rondje Raam van zondag (Robert, Dion en Jan) nog eens een gemiddelde van ruim boven de 30 op de teller geeft dan is duidelijk dat de vorm weer terug is én …. dat langzaam kan worden uitgekeken naar die welverdiende vakantie!

 

Dit bericht werd geplaatst in livestrong racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s