rondje Raam

Al jaren gaat het élke zondag langs Raam – de naam van een gehucht in België – alleen P1060492.JPGnoemen we het altijd “rondje Maaseik”. En als men wil weten waar Raam ligt…. nou, heel dichtbij !!  Raam ligt ten westen van Ophoven, tussen de Kessenich en Maaseik. Een plaatsnaambord is er niet maar een straatnaambord geeft aan dat men wel degelijk in Raam is. Als men naar Raam gaat P1060490.JPGkomt men nog voorbij enkele staminekes, kan men nog bij die boererij dat heerlijke ijsje meepakken en als men nog wat van het land wil….in Raam kan men zelfs aardbeien uit de automaat trekken.

En elke zondag komen we langs  het schutterslokaal van schutterij Sint Servatius, beter Afbeeldingsresultaat voor schutterij raambekend als “die van Raam…!!”. En…al jaren schrijf ik hetzelfde en dat zonder dat ik een glazen bol heb: “die van Raam winnen de Oude Limburger”. Raam, waar alles schutterij ademt, zelfs het schutterslokaal heeft een échte schutterstap..!!

Een tap die pas écht gebruikt wordt want activiteiten buiten..? nooit gezien…!!! En tóch is het druk. De parkeerplaats staat altijd vol !! En elke keer weer zeg ik: “in de kantine worden de wedstrijden gewonnen….!!” Al jaren volg ik de resultaten van “die van Raam” en ja hoor: de OLS prijzen zijn er steeds.  De ene keer “beste P1060496bordjesdrager” de andere keer een prijs bij de trommelaars maar dit keer…… na vele kavelrondes hebben ze “d’n Um” binnengehaald, het allerhoogste dat een schutter maar kan winnen, d’n aoje Limburger winnen..!! Raam is te klein en het volgend jaar zullen duizenden Limburgers de weg naar Raam weten te vinden en ongetwijfeld zich onderweg dat boerderij-ijsje laten smaken en wellicht ook nog terugkomen met aardbeien, die uit de automaat in Raam getrokken zijn.

Afbeeldingsresultaat voor beeld d'n umHet “rondje Maaseik” van gisteren ging dus zoals al die andere zondagen wederom langs “die van Raam”. In Raam is eigenlijk alles hetzelfde gebleven. Wederom zien we geen activiteiten onder de schietbomen en wederom staan er  – zoals we dat al jaren kennen – weer veel auto’s op de parkeerplaats. Hier wordt niet de Oude Limburger gewonnen, ZE HEBBEN UM…!!!!!

Dit bericht werd geplaatst in algemeen, livestrong racers, Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s