Expeditie Noordkaap dag 11. 4 juni oversteek Fredrikshavn-Gøteborg

Was het gisteren volgens Robert al een halve rustdag, vandaag komt er nog eens een hele rustdag bovenop. Jammer genoeg vaart er op zondag geen boot om 8.00 uur en dus hebben we gisteren de boot van 11.50 uur (oversteek tot 15.15 uur) geboekt voor de 90 km lange overtocht. Een héle dag sightseeing Gøteborg wordt ineens gehalveerd, jammer. Overigens, wederom een goed verblijf in een Danhostel gehad. Opvallend is de aanwezigheid van veel oudere mensen in dit soort “jeugd”herbergen. Men zou het eens moeten proberen!!! 

We verlaten Denemarken in de regen en met 13 graden is dit verreweg de slechtste dag tot nu toe. Och, wat maakt het uit, de paar km die we vandaag op de fiets zitten, laat maar regenen. Op de boot wordt ingeslagen, de Zweden komen met steekwagens vol bier voorbij, het bier schijnt er erg duur te zijn. Voor mij geen øl, het enige dat ik goed met øl blijf verzorgen is mijn ketting.

Vandaag is het ook de laatste dag dat maatje Robert me gezelschap houdt. Wederom heb ik het erg prettig ervaren om met hem op fietstrip te gaan. Robert heeft me dit keer op een perfecte wijze afgezet in Zweden; hij verzorgde de boodschappen, het natje, het droogje en de kas. Robert, eine dikke merci !!! en voor jou nog een heel aangename en prettige reis naar Oslo.

Bij aankomst in Gøteborg werden we tot op het bot gezegend. Het regende nog harder dan het zeikte. Het begon dus al meteen goed hier want ga in de tweede stad van Zweden in die stromende regen maar eens op zoek naar dat hotelletje. 

Gelukkig hebben we ons bed weer gevonden. We zitten in een backpackers hostel. Hier zijn we keurig op onze plaats met al onze bepakking…! Ook..we worden écht – met onze 2 voortassen, 2 achtertassen, stuurtas en groene vuilniszak met kampeerspullen – ergens helemaal in de “back” of the building neergezet…

Gøtheborg gaan we ook nog even bekijken. “Hop on hop of ” is hier niet, er is namelijk niet veel te zien. Het is dat ik weet dat het de tweede stad van Zweden is en dat het de grootste haven van dit land heeft maar verder is het een stad die ik heel snel zal vergeten.

De 6 km van vandaag waren erg nat, ik zou bijna zeggen dat er genoeg regen voor de komende 4 weken is gevallen. En…oh ja, de Zweedse kust gezien ! Erg mooi ! Het is nog even doorfietsen totdat de Noorse kust in zicht komt…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in expeditie Noordkaap. Bookmark de permalink .

3 reacties op Expeditie Noordkaap dag 11. 4 juni oversteek Fredrikshavn-Gøteborg

 1. Marjo zegt:

  Jan, zet hem op!! Veel succes van Har en Marjo!!

 2. Anoniem zegt:

  Lees je verslagen met veel plezier, Jan !! Moet je nu een stuk alleen verder????
  Hald dich jong en groetjes oet Blierick….Hetty.

 3. M.T.B. zegt:

  Na een korte regenachtige dag vandaag op naar morgen. Heel veel succes verder Jan, nu zonder je trouwe maat Robert!
  Mariet en Ferd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s