expeditie Noordkaap dag 7. Aabenraa (Kiplev)-Rødding 65 km.

Wat een dag vandaag….!!! Het was pas écht expeditie….! Hierover dadelijk maar eerst wat meer over dat smeren.

Sinds enkele dagen kan de zonnebrandcrème in de tas blijven wegens “geen zon”. Toch blijft smeren noodzaak…! En er wordt nog steeds heel wat afgesmeerd en…opgesmeerd..! Van het grootste belang is natuurlijk de “alles onder één dak”

zinkzalf. Had ik gisteren een broek met een iets mindere zeem aan, het was al bijna penalty en na het smeren en smeren leek het vanmorgen alsof er gisteren niets gebeurd was. Daarnaast natuurlijk die lippenbalsem en verder worden de benen dagelijks getrakteerd op een verfrissende prodimi pharma creme. Gelukkig nog geen last van muggen gehad want anders moet ook hiertegen gesmeerd worden.

Na een goed ontbijt met pannenkoeken en “sjpek mét eier” gaan we om half negen op weg. Vandaag hebben we een lange rit te gaan en onderweg moeten we op zoek naar een pinautomaat omdat alle Scandinavische landen  (behalve Finland) de kroon als betaalmiddel hebben en…zonder kronen loopt niet veel. Gelukkig konden we bij de pizza boer pinnen en ons slaapadres accepteerde – omdat het niet anders kon – euro’s.

Na 2 km zitten we al op de goede weg, de Haervejen (de Heerweg). Dit is naast een oude handels- en legerroute ook een fiets-, wandel- en pelgrimsroute en is onderdeel van de Jacobsroute van Trondheim naar Santiago de Compostella. Dat deze weg

meer dan 20% onverhard is hebben we geweten. ..! Meteen als we op de route zijn krijgen we grind en het tempo komt niet meer boven de 10 km. Een úúr lang is het ploeteren, soms gaat het omhoog en als het omlaag gaat blijft voorzichtigheid geboden. Een “herenweg”…? Nou, niet echt …! Een weg die eigenlijk te omschrijven us als “kei-te-gek”.  Ook hebben we behoorlijk de wind van opzij en tegen. In de middag neemt de wind zelfs toe tot windkracht 6. Niets aan de hand als we een dergelijke wind mee hebben maar nu…. op een gegeven

moment kom ik naast de weg terecht en Robert komt zelfs ten val. ..! Gelukkig bezeert hij zich niet want de snelheid is er met deze wind helemaal uit. Als  we niet meer vooruit kunnen en naast onze fietsen moeten lopen is ons duidelijk dat ook tijdens een expeditie de regel “safety first” en “gezond weer thuis” op gaat. Voor vandaag is het na ruim 5 uur en 65 km goed geweest. De hele dag hebben we de jas aan moeten houden en tijdens de middagpauze zien we op een bord dat het slechts 13 graden is. Van zuid-Jutland zijn we op weg naar midden-Jutland, waar we ons vandaag echt als “de kop van Jut” voelen.

Zojuist vroeg ik Robert of hij Denemarken een mooi land vindt. Hij kon er heel kort over zijn: “ik heb er (nog) niets van gezien…!”

Dit bericht werd geplaatst in expeditie Noordkaap. Bookmark de permalink .

2 reacties op expeditie Noordkaap dag 7. Aabenraa (Kiplev)-Rødding 65 km.

  1. Anoniem zegt:

    Hi Jan en Robert, wat n fantastische trip die jullie maken en te bedenken wat er nog allemaal komen gaat! Door jullie verslagen fietsen wij de route ahw mee… maar dan zonder zinkzalf nodig te hebben 😉
    Hopelijk blijven de weergoden jullie goedgezind zodat jullie kunnen blijven genieten van de mooie dingen onderweg, succes!
    Carla uit Brussel

  2. Peter Roumen zegt:

    Pff, dat is afzien zeg. Ik heb al heel veel respect voor die dorpsgenoten die deze week de Alpe D’Huzes een of meerdere keren hebben gedaan. Maar wat jullie doen is echt petje af hoor. Ik volg de verhalen op de voet. Hou vol, heel veel succes en vergeet niet om af en toe om je heen te kijken… Groetjes, Peter Roumen !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s