expeditie Noordkaap dag 5. Hemmoor-Rendsburg 100 km

De invloed van de zee is al merkbaar. Gisteravond was het al fris in de korte broek en het poloshirt. Zal het de laatste dag geweest zijn met de korte mouwtjes ? Vandaag hopen we weer in bewoond gebied uit te komen. Hadden de Duitsers het gisteren perfect voor elkaar om ons dė perfecte training voor Zweden te verzorgen in “tote Hosenland” tussen Weser en Elbe, vandaag gaan we voor Rendsburg, stad in de kop van Duitsland en…als alles goed loopt dan gaan we op weg naar onze laatste overnachtingsplaats in Duitsland.

Het weer is top…! In Horn vallen de mussen van het dak; in heel Duitsland is het 30 plus behalve……. inderdaad, hier is het bewolkt en mogen we al blij zijn met 20 graden. Ik neem aan dat iedereen vandaag extra graag achterop zit….! De mouwtjes moeten aan en als de zon na twee uur te voorschijn komt wordt het pas aangenaam maar… niet  klagen, de wind blaast in ons voordeel. Vandaag hebben we een paar keer een oversteek met het veer moeten maken. Allereerst gaat het bij Glückstadt over de Elbe. Een oversteek van 3,5 km ! en het is 20 minuten genieten en kijken naar de grote zeeschepen die af en aan richting Hamburg varen. Als we over de dijken fietsen is het slalom rijden tussen de schapen. Als dit nog niet onthaasten is….. vervolgens gaat het ook nog eens over de Stör en de veervrouw zette ons in 30 seconden keurig over het riviertje. In Itzehoe pakken we onze eerste en enige pauze. Wat Robert gaat bestellen is voor mij steeds een verrassing maar ook nu heeft hij een uitstekende keuze gemaakt…! De routemaker heeft er wederom iets van gemaakt…! Net na de pauze kilometerslang eenspoors paadje….

Hadden we drie jaar geleden veel pech met schroeven en wisten we niet hoe het in Frankrijk en Spanje moesten
verduidelijken, op een gegeven moment zit de trapper van Robert los en is hij een moertje verloren. Deed ik drie jaar geleden nog met handen en voegen het woord, dit keer ben ik beter in mijn element en toen ik bij de Ford garage aangaf dat Robert ” eine Schraube locker hat” was ik toch zó duidelijk dat de mechanieker meteen achter me aan kwam om naar Robert te kijken….

Na de Elbe oversteek zijn we in Sleeswijk Holstein aangekomen oftewel de kop van Duitsland. Anders dan de afgelopen dagen is het landschap hier iets glooiender en we fietsen door leuke plaatsen met heel veel strodaken.

Als we om half vijf in Rendsburg aankomen fietsen we onder het Noord-Oostzee kanaal door. Een lift brengt ons onder het

kanaal, daarna fietsen en aan de andere kant proberen we met de roltrap omhoog te komen. Slecht idee want de fiets komt net zo hard weer naar beneden. …… Bij de VVV informeren we naar een bedje en na de douche gaan we uiteraard weer de stad in. In deze stad kan men niet om de gigantische 2,5 km lange stalen spoorwegbrug, die in totaliteit 7,5 km lang is, heenkijken. Stil staan om die foto te maken is er overigens niet bij en daarom staat er iets teveel staal op de foto..!

Waar we precies zitten…? 65 km ten zuiden van grensplaats Flensburg en 100 km ten noorden van Hamburg. Dag 5 zit erop. Het waren vandaag wederom 100 km en het totaal staat nu op ca 570 km.

Vandaag was een typische “w” dag…! Niet alleen Walraven en Wilms waren goed maar ook het weer en de wind waren super. Morgen gaat het naar Denemarken. De voorspellingen: met 17 graden fris en regen maar…. dit is niets vergeleken met de plaats waar Bas (hij kan nog van alles meenemen!) en ik over drie weken zijn, in Jokkmokk vriest het 8 graden….! Och,  Jokkmokk heeft nog 3 weken om lekker op te warmen.

Weetje….het fietsensleuteltje stop ik elke dag in de beurs want anders weet ik echt niet meer waar ik het ding gelaten heb en moeten alle tassen op de kop…..

Dit bericht werd geplaatst in expeditie Noordkaap. Bookmark de permalink .

4 reacties op expeditie Noordkaap dag 5. Hemmoor-Rendsburg 100 km

 1. M.T.B. zegt:

  Los van dat ene schroefje is het toch goed gegaan. Gelukkig dat het weer vast zit. Voor morgen opnieuw succes en hopelijk valt de regen mee.

 2. Anoniem zegt:

  hallo Jan,
  vanuit Heytse volgen we je ook!
  Groetjes,
  Har en Mariet

 3. Guus Schmitz zegt:

  Hallo Jan volg je hele prestatie ga ervoor je kunt het veel succes groeten van Guus Schmitz uit horn je straat genoot🎃🖒

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s