expeditie Noordkaap dag 3. Fürstenau-Oldenburg 100 km.

Na een herstelnacht in de jeneverstokerij – na het avondeten kregen we uiteraard die “korn” – zaten we om half negen weer op de fiets. Het ritueel met de tassen blijft een hele klus, alleen al dat gesleep met twee zware achtertassen ( de voortassen laat ik al op de fiets zitten), een stuurtas en de twee bidons ! Als je het zou zien zou je zeggen “wat een gehampel..!”. En dan sturen ze ons ook nog eens een trap op ! Al drie dagen in ons onderkomen geen lift gezien. Echt een kwestie van handjes tekort komen… 

In Fürstenau – het kon bijna niet anders – natuurlijk eerst langs het kasteel, daarna langs de bakker en vervolgens op pad. 

Om half tien heb ik het eerste ree al “geschoten”. Is de rit aanvankelijk een kopie van gisteren (veel bos en rustig, erg rustig zelfs) later moeten we door een groot heidegebied. Het is een paar graden warmer vandaag en de wind – nog steeds tegen – heeft er ook een schepje bovenop gedaan. En als men aan de Duitse gründlichkeit denkt, niets van dat alles ten aanzien van de wegen waar wij overheen worden “gejast”. Kuilen, die moeilijk te zien zijn door de schaduw van de bomen, kunnen af en toe niet vermeden worden. Tja, de wielen krijgen heel wat te verduren, met tempo 20 en rijder, fiets en bepakking (totaal al gauw 120 kg) moeten ze het maar uithouden…. 

De weg door het heidegebied is kaarsrecht en, zoals geschreven, erg slecht. Hier wordt nog volop turf gestoken, km’s lang aan een stuk de gestoken turfblokken, mooi om dit – voor ons is het nostalgie – te zien. Hadden we vooraf afgesproken dat 

we om 15.00 uur eens op zoek zouden gaan voor die slaapplek, het is half vier als we gescoord hebben. We zitten in universiteitsstad Oldenburg. Uiteraard gaan we na de douche de stad in, door het mooie stadspark naar slot Oldenburg en vervolgens op de markt bezig zijn met morgen: goed eten ! 

Even na acht lopen we terug immers, tijd om het bed op te zoeken, de een kijkt tv en de ander zit wat te tikken op zijn tablet….

dag 3 zit er op! De teller geeft 349 km aan. Een tiende van de afstand zit er al op…!!! Morgen is het zondag en…het zal geen rustdag worden. We spreken af dat we rond de klok van drie weer eens op zoek gaan naar die slaapplek alleen is het de vraag of er tussen Beverstedt en Glückstadt slaapgelegenheden zijn…. 

Dit bericht werd geplaatst in expeditie Noordkaap. Bookmark de permalink .

5 reacties op expeditie Noordkaap dag 3. Fürstenau-Oldenburg 100 km.

 1. martin k zegt:

  morgen ook eerder stoppen en fernseher opzoeken, tenminste de echte dumoulisten. veel plezier met jullie mooi en groot avontuur!

 2. Robbie Eat Sleep Bike (repeat) zegt:

  Deze Dumoulisten hebben morgen een eigen tijdritje van 100 km om rond half vier met een potje bier voor de tv te zitten. Het wordt spannend of Tom het gaat halen!

 3. M.T.B. zegt:

  Hopelijk kunnen jullie vandaag iets meekrijgen van de einduitslag van Tom Dumoulin.
  Voor jullie uiteraard een goede dag!

 4. Jos Willemsen zegt:

  Wegomstandigheden zijn een uitdaging maar dwingt ook tot onthaasten.

 5. Sandra zegt:

  Een knappe prestatie waar jullie aan zijn begonnen! Ik volg jullie weer mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s