expeditie Noordkaap dag 1. Horn-Raesfeld 115 km

Dag 1 zit erop ! Van 8.15 uur tot 16.45 uur op pad. Een hele werkdag op de fiets en ik heb een beetje spijt dat ik vanmorgen niet de zinkzalf heb gesmeerd…. Hoe dit uitpakt? De tijd zal het leren. Op dit moment is het zinkzalf smeren en verfrissende massageolie op de benen. Niet goed voor de lakens maar het dient dat ene doel en dus moet het maar. Ik neem aan dat men hier alles morgen in de was zal doen….en bijkomend voordeel, alweer een paar grammetjes aan smeermiddel dat niet meegesleept hoeft te worden want……25 kg bagage is toch wel veel als ik hoor dat Robert het met 10 kg minder doet.

Wat een start..! Het weer is top en in alle vroegte is het al druk op het paparazzipleintje . Fietsvriend Joseph is zelfs 

helemaal  uit Almelo over gekomen om ons uit te zwaaien en een stukje mee te fietsen. Familie, buren en vrienden zien ons om kwart over 8 (we dachten al dat Robert misschien vergeten was dat het vertrek vandaag is….) goedgemutst de straat uit rijden. Door een heel peloton (Peter, Rene, Joseph en Dion) worden we op weg geholpen en ook dat voelt fijn. 

Geen regen maar een lekker zonnetje, een start volgens het boekje. Geen extreme expeditieomstandigheden maar wel een expeditie die door mijn stadje – en niet alleen stedje van lol en plezeer – gaat. De stad  waar jaren geleden “expeditie Venlo” 

werd opgestart en een Noordpoolreiziger zijn verhaal deed. Van de leiding van toen is inmiddels niemand meer over en dat zegt iets over “op expeditie gaan”, het is nooit een garantie dat men de eindstreep haalt, ook nu geldt dat… Dit was dan ook reden om mijn tripje “expeditie Noordkaap” te noemen.

Net buiten Venlo, we willen net de grens over steken, worden we staande gehouden door Bas van der Zwaan, Limburgs meest bekende rijdende reporter die een praatje maakt met  mensen die “ongerwaeg” zijn. “Ons” verhaal zal via de fb-pagina van L1 en via instagram te bekijken zijn. Dat het tijdens deze trip wederom “pakken wat kan” is heeft Bas geweten! Hij trakteerde en het werd koffie plus ! L1 en Bas, dank jullie wel !

Bas volgt en fotografeert ons nog een tijdje  en in de buurt van Kevelaer (neen, geen kaarsje dit keer, we laten deze 

bedevaartsplaats links liggen) haakt ook Joseph af en zal ik het zo’n kleine 1000 km met maat Robert moeten doen. Het is een mooie route alleen moeten we veel over onverharde wegen, wel 20 km! Veel bospaden en een mooie weg over de dijken van de Rijn, die we in Wesel oversteken. Overigens, het is hier overduidelijk wie hier de burgemeester is, overal beelden van de burgemeester! 

De laatste km’s moet ik behoorlijk achter Robert aan kachelen. De wind is aangetrokken en zit tegen (och, het kan ook niet allemaal meezitten). Robert is vastberaden om de finish van de etappe van de giro te zien en als we om kwart voor vijf, na 115 km, in Raesfeld aankomen worden we getrakteerd op de laatste 3 km van de fietswedstrijd. Daarna eten -volgens Robert is het net vakantie – en te voet naar het machtig mooie kasteel van Raesfeld, te vergelijken met kasteel Hoensbroek. 

Zo, de route van vandaag (ik heb ze op papier)  ligt in de prullenbak, scheelt morgen weer 20 gram ! Het is 22.00 uur. De lamp gaat uit….!

Overigens zit het niet allemaal mee, internet is traag en foto’s uploaden is wat veel gevraagd. Zal zeker goed komen….! En nog iets, na 8 km moest toch even dat schroefje worden vastgedraaid maar…. dat was het dan ook! De cijfers van  dag en de route (relive) in helikopteview zijn te zien via mijn facebookpagina.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in expeditie Noordkaap. Bookmark de permalink .

2 reacties op expeditie Noordkaap dag 1. Horn-Raesfeld 115 km

  1. Arno Beckers zegt:

    Hoi Jan, avonturier. Geniet van alles wast je tegenkomt op je expeditie en vergeet vooral niet je helm altijd op te zetten. Je weet wel waarom. Viel Spass

  2. Thei zegt:

    Zo Jan, de kop eraf, succes verder…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s