C-route Broeksittard-Haagsittard

Op 5 april sluit ik me – alweer voor de derde keer dit jaar !! – aan bij het grote peloton c-rijders (ze zijn steeds met meer dan 20 personen). Dit keer mag ik genieten van een

P1010812.JPG

Jos E. links op kop

mooie route die door Jos Evertz is uitgezet. Ooit heb ik Jos voor mijn microfoon gehad en in dat gesprek gaf hij aan dat hij bij diverse fietsclubs in het Limburgse actief is geweest en dat mag toch wel garantie zijn voor een mooie route.

Samen met Paul, hij is bepakt en bezakt met bananen en repen ( vertrek om 13.00 uur en hij werd wakker – na een nachtschicht – om 12.47 uur !!) zijn we de “youngsters”

P1010789

de nestor: Piet Sevriens

van de groep en dat terwijl we allebei dit jaar die zes “ervoor” gaan krijgen….. Piet Sevriens, de oudste van de groep, is nog maar een goed jaar van de “acht” ervoor vandaan en weet me te vertellen dat de C+ groep – hij fietste de vorige week met hen mee – toch nog niets voor hem is.  “Teveel kopwerk moeten doen” is het korte commentaar.

Dat het een compleet nieuwe route is blijkt al gauw als ik Huub hoor zeggen dat hij een bepaalde weg nog nooit genomen heeft. Ja, ook oude rotten blijven bijleren !! Het is een

P1010806

en dat lekke bandje van Jan betekende voor Maan even in de handen spugen en…weer op weg !

typisch grensgeval-route, de ene keer fietsen we op het Hollands en de andere keer weer op het Duits en ondertussen gaat het steeds maar weer op en neer en…. op de plateaus moet er geregeld strijd worden geleverd tegen de harde wind. Dat de

P1010794

of die “grünen” “blau” van de drank waren..??

politie ons ineens met luidspreker maant tot keurig “twee aan twee fietsgedrag” begrijpt niemand. “Dat doen we toch”, aldus Mattie, die gelukkig nog maar net een conflict met die “grünen” wist te voorkomen. Wellicht dat de heren te diep in het glaasje hadden gekeken en ons dubbel zagen…???

Eenmaal weer over de Duitse grens komen we in Broeksittard tegen en mijn herinnering

P1010823.JPG

Haagsittard

gaat even terug naar het voetbaltalent – en het waren voorwaar geen lieverdjes – dat hier vandaan kwam. Eenmaal de drukke weg over weet Jos ons weer snel “achterom” te krijgen en als ik Haagsittard zie staan gaan we meteen via een “haag” door een mooi landelijk gebied. Mooie P1010838.JPGnamen als de “Kievelberg” en “Nachbarheid” flitsen aan ons voorbij en als we vlak voor “Schöndorf” zittenP1010851.JPG gebeurt het ……. en dat is hélemaal niet mooi !!!  Piet J. komt met zijn trapper in aanraking met het trottoir en maakt een flinke buiteling. De meesten keken uiteraard eerst naar paparazzi of die het ook allemaal goed zou vastleggen echter…..paparazzi liet het toestel “oppe tes” met de opmerking: “dit keer geen bloedige “oorlogsjournalistiek maar dat helpend handje..”

P1010862.JPG

en terug in Posterholt samen gezellig nakletsen

Toen Piet weer een beetje van de schrik bekomen was – zijn eerste val in dertig jaar – konden er zelfs grappen worden gemaakt. “wat hebben we toch goede kleding gekregen, alweer een val waarbij het een en ander kapot is gegaan behalve….de kleding…!!”. Met een pijntje hier en een wondje daar gaat het vervolgens via de kortste weg – en ook nu….SAMEN UIT, SAMEN THUIS !! -richting Posterholt.

De mooie route van Jos zou door deze consternatie bijna vergeten worden en dus vanuit deze zijde namens het grote c-peloton: Jos, bedankt voor de mooie rit !!!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s