Meinweg route

De Meinweg route van Ger Schmitz – hij wordt over een paar weken al 69 !! jaar – is er een om van te smullen..!!  Een route die met recht een traktatie genoemd mag worden.

P1010726

Ger (links) samen met Peter op kop van de groep

Hemelsbreed is het van startplaats Postert tot de Meinweg een kilometer of  6 maar Ger heeft een route op zijn eigen “harde schijf” staan die de groep 85 km door het mooie Meinweggebied zal voeren.

Dat het uiteindelijk toch ietsjes minder zal zijn komt door het feit dat fietsen bij twc Postert betekent dat “samen uit”  ook “samen thuis” is. Een route die

P1010735.JPG

heuvelachtig gebied

verrassingen te bieden heeft. Meteen gaat het al in Karken linksaf en via allerlei buitenom weggetjes waarbij het in elke bocht vanwege de steentjes opletten geblazen is blijft het over onbekend terrein over Duitse veldwegen gaan. Bij de stortplaats in Rothenbach gaat het even over bekend terrein en als het door Rosenthal gaat is menigeen al bevreesd voor de heuvelachtige parcours bij Birgeln. Dat wat iedereen verwacht gebeurt niet. Zal het dan toch geen klimrondje worden..?? Vanuit Birgelen gaat het door het mooie bosgebied en als Ger de

P1010746

mooie wolkenluchten

groep naar links dirigeert ziet iedereen ineens de klim van de Heesweg opdoemen, een behoorlijk kuitenbijtertje…!! Vervolgens wordt teruggedraaid naar de tweeheuvelenweg . Via Wildenrath, Tuschenbroich, Buschend en Rickelrath (ik

P1010740.JPG

Engels aandoende cottages

heb er nog nóóit van gehoord) gaat het via autovrije wegen door het Duitse landschap dat een beetje Engels aandoet !! Mooie cottages, B&B’s en gasthöfe komen aan ons voorbij. Het geeft aan dat we hier in een toeristisch gebied zijn alleen…vandaag is tot Hose, alleen die van Postert doorkruisen het gebied. Als nabij Oberkrüchten even eens stukje fietspad genomen moet worden gaat het mis en blijkt dat de Duitsers toch nog geen echte fietscultuur hebben: een fietspad dat de fietsers aan het twijfelen brengt waarbij de een (de fietser rechts) het pad naar links volgt en de ander (de fietser links) datzelfde pad naar rechts volgt waarbij ze samen op dezelfde plek uitkomen: op de grond ….!!!

P1010753

Daan, Har en Inge onderuit

Een valpartij waarbij meteen de nieuwe kleren goed getest worden…!!  en ja hoor, niets kapot !!!  Dat de achtervork van Har zijn Cube ineens uitziet als een Pinarello betekent dat Har deze week toch écht erop  uit moet voor een ander frame want

P1010755.JPG

kijk eens naar de linker achtervork, helemaal naar de vaantjes !

met behulp van Ger wordt het frame nog wat bijgebogen zodat de terugweg vervolgd kan worden. Routecommissaris Ger geeft aan dat het mooiste in principe nog moet komen maar omdat “samen uit- samen thuis” heilig is binnen twc postert is er maar één weg: de kortste terugweg via de Meinweg, alwaar bij het bezoekerscentrum nog even die halt wordt gemaakt om de schrik even weg te spoelen. Oh ja…nog even memoreren dat Ger, de nestor van de groep, het meeste kopwerk voor zijn rekening heeft genomen en…dat was geen cadeau dat de groep jou hiermee deed, de meesten waren al lang blij dat ze het wiel konden houden …!!

Afbeeldingsresultaat voor paparazzi cartoonEen mooie rit waarbij een valpartij gelukkig geen lichamelijk letsel heeft opgeleverd. En dat materiële..??

Deze week nog gauw de beurs trekken Har want….. de volgende week staat het “paparazzirondje” op het programma met pauze op het paparazzipleintje.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s