twc Posterholt presenteert zich in nieuw tenue

Als ik op 18 maart naar buiten kijk kan ik de routecommissie van twc Posterholt alleen maar een pluim geven. Het is een dag die letterlijk in het water valt; regen, regen en nog eens regen. Dat de presentatie van het nieuwe clubtenue die dag ook in het water valt is een P1010630bijkomstigheid waarvan alleen maar gezegd kan worden dat het goed is immers, nieuwe tenues presenteren in een dergelijke ambiance is niet goed voor de club, de sponsors en….het is niet goed voor de gezondheid van de leden.

Een weekje later is het dan eindelijk zover. Ook al is er al op de voorafgaande woensdag gefietst in het nieuwe tenue, op deze P1010640.JPGzaterdag wordt het tenue officieel getoond en wordt een rondgang gemaakt langs de sponsoren, waar een korte fotosessie volgt. Achtenveertig leden staan om één uur aan de start bij sporthal de Wieë in Posterholt. En dat allemaal in een keurig nieuw tenue. Het is 14 graden en de meesten willen zoveel mogelijk van het tenue laten zien, te weten lange broek en lange mouwtjes. Voor sommigen – ze zijn goed de winter doorgekomen – is het eerste zonnestraaltje reden om al op z’n “hoogzomers” aan de start te verschijnen: korte mouwtjes en korte broek. Maar… hoe men er ook is, men valt op in dat mooie nieuwe tenue.

Wat een groep, wat een peloton, wat een lint !!! Als de 48 fietsers (3 dames en 45 heren) P1010614opstappen is het na 250 meter weer afstappen want bij de eerste sponsor, Visschers Lancyr verzekeringen, wordt halt gehouden voor die foto. Hierna gaat het hele lint via het buurtschap Holst naar Vlodrop om bij de tweede sponsor, Jöris timmerwerken, die halt te maken en wederom enkele mooie foto’s te schieten. Vervolgens gaat het door Vlodrop richting “tussen de bruggen” , alwaar bij fietsenspeciaalzaak Piet Daemen de laatste fotostop wordt gemaakt. Dat de groep niet langs de vierde sponsor, wood finishes, fietst ligt aan de afstand tot dit  bedrijf dat als toeleverancier van Jöris timmerwerken spontaan in sponsoring participeert, top !!

Omdat het op pad gaan met een groep van nagenoeg 50 personen weliswaar een fantastischP1010645 mooi gezicht is maar….. ook gevaarlijk is wordt besloten om de groep te splitsen in een A- en B- groep van 20 personen en een C- en C2 groep van 28 personen. Fietsen bij twc Posterholt is voor elk wat wils, jong of een beetje op leeftijd, man of vrouw, lekker peddelen of (een beetje) doorfietsen, vlak of heuveltjes…. het kan allemaal waarbij elke groep elk jaar zeker door drie landen zal fietsen én…… het over vele wegen gaat die voor niet leden zeker onbekend zullen zijn.

Voordat ik er erg in heb zit ik na de fotsessie in de A- en B-groep. Het is een mooie afwisseling, P1010647.JPGwoensdag met de C-groep op pad en zaterdag met de B-groep. Het tempo zit er lekker in en als ik ook nog eens vooruit fiets voor die foto dan realiseer ik me dat ik voorzichtig moet zijn met mijn krachten. Via Etsberg wordt koers gezet naar de heuvelzone rondom Wassenberg en Raetheim. Mooie rustige wegen en korte venijnige klimmetjes. Het peddeltempo van het eerste (foto) uurtje is plots een strak “tegen de dertig-tempo”. De wind zit tegen P1010661en het is – vooral voor degenen die achter in de groep zitten –  aanhaken en bijtrekken. Na een uur tegen de wind zou men zeggen: “en nu lekker met de wind in ’t gat terug” en…dat is gedeeltelijk waar. De wind zit mee maar dat het alleen maar lekker is…. het is aanpoten en in de beugel want tegen de snelheidsmeter komt niet onder de 40. Het lijkt wel alsof men de stal (met koffie en vlaai) al ruikt want na afloop is het wederom “aanpakken”; koffie of thee en voor degenen die veel calorieën verloren hebben niet één maar twee stukken vlaai !!

 

Het seizoen is nu écht begonnen !!  en ziet u op woensdag, zaterdag of zondag die grote groep in flitsende pakjes met zwart/grijs, blauw en geel voorbij fietsen…dat zijn die van Postert én…u bent welkom om eens mee te fietsen, misschien wordt u dan ook enthousiast !!

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Een reactie op twc Posterholt presenteert zich in nieuw tenue

  1. Theo Peeters zegt:

    Voorzitter,Succes met Uw vereniging
    Wijze woorden….Gr Thei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s