rondje plateau Doenrade

Het is droog en met temperaturen net onder de tien graden is het twijfelen aan de start: handschoenen of korte handschoentjes ?? overschoenen of toch maar niet ??? en… mutsP1010032.JPGof toch maar die bandana..??? Ieder denkt de juiste keuze gemaakt te hebben alleen paparazzi – ja, hij gaat naar de Noordkaap !! – pakt zich dik in.

Of de anderen de route al stiekem hebben bekeken…??  Als Mario zich aan de start meldt is één ding duidelijk;

p1010036

zuinig blijven

de rest zal zich zeker achter Mario warm kunnen fietsen…!! En ja, meteen vanaf de start zijn het runner-up René en Mario die het heft in handen nemen en tegen tempo 32 gaat het richting de stuw. Als iets voorbij Linne Hans en Jan de kop nemen blijft het tempo keurig tegen de 30 en is het Jan die al meteen Hans tot de orde roept als hij dat half wiel voor hem fietst. “Zuinig blijven”, krijgt Hans te horen.

Peter zwaait vandaag de scepter  en als een volleerd dirigent dirigeert hij het peloton via

P1010046.JPG

drukke knotwerkzaamheden

Pey naar Susteren richting het meest westelijke punt van de Bondsrepubliek Duitsland. Hier gaat het meteen de grens over en fietsen we soms met één been op het Duits en met het andere blijven we in Nederland. Als we in Millen komen (het meest westelijke dorp van Duitsland) zijn we toch een beetje op Nederlands grondgebied want….op 29 april 1949 werd  Millen door Nederland geannexeerd. Een periode die duurde tot 1 augustus 1963 en…als men hier met een platte

p1010060

op…..en aaf !!

komt te staan, veel inwoners verstaan en spreken nog steeds plat.

In Millen gaat het langs de Roode Beek richting Tüddern en Süsterseel, hier is het landelijk, hier is het mooi. Ja, hier is het echt schön !  De wilgen worden genot en de schapen komen ons bijna onder de wielen. Als we over de Hillensbergerweg fietsen weten de intimi dat Hillensberg niet ver weg is en er volop die “Hillens”berg beklommen zal moeten worden. Boven aangekomen treffen we een P1010075.JPGpauzerende Marco aan die niet weet hoe snel hij op de fiets moet springen om aan te sluiten bij die vijf Livestrongracers.

Hillensberg boven betekent meteen weer op het Nederlands te zijn en via Doender en klein p1010055Doender  begint het “kermis Peter” pas echt. Als in een carrousel maakt hij er niet alleen een draaien en keren van, het gaat gaat als in een rups ook nog eens op en neer en het is Peter die aan de touwtjes blijft trekken. Dat de afdaling naar Geleen – én …de klim naar Schweikhuizen – ons voor een P1010063.JPGtoch wel heel lang gesloten overweg bracht mocht de pret niet drukken. “Eindelijk kan ik een foto van voren maken”, zei paparazzi. Maar lang stilstaan was er niet bij. Hans – hij regelde ooit verkeer – wist te vertellen dat aanwijzingen

p1010069

het was koers !

boven knipperlichten gaan en al werd er keurig overgestoken.

Toen Munstergeleen bereikt werd volgde geen bezoek aan pater Karel maar kwam de keiharde realiteit van dat

P1010093.JPG

laatste hobbeltje: Stenen brug Roermond

“klim ommetje” Windraak en hier blijkt dan dat de een zijn kuiten al behoorlijk vollopen en dat bij de ander het vet al stevig van de soep is.

Dat de laatste 35 km soms een gaatje viel mocht de pret niet drukken. Rond de klok van vier zat volgens het motto “Samen uit-samen thuis” een mooie rit erop.

oh ja…Ik heb er weinig van meegekregen maar….Mario kwam overal als eerste boven, Rene – de runner-up – was overal een goede tweede en Peter klom zich zowaar ook nagenoeg overal op dat podium en… de laatste km’s kregen sommigen het toch wel frisjes: koude handen, koude voeten. Er was maar één fietser (en die voelde zich écht winnaar) die hier dus totaal geen last van had…..

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in livestrong racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s