Gek…

foto van Miranda Geraedts.

vastelaovesgekke

Februari, de maand van de gekken. Het kan voor velen niet gek genoeg zijn en groet men zich normaal met hallo en hoi, deze maand zal het “helau” en “alaaf” boventoon voeren. Gek, gekker gekst, ook op het gebied van uitdossing en geschminkte gezichten.  Dat men “vastelaovesgek” moet zijn om gek te zijn……….??? Dit zou te gek voor woorden zijn !

Gistermorgen, het was een mooie zaterdagmorgen in februari, een heerlijke morgen om de

p1000388

Peter is hier nog “droog” onderweg

fiets te pakken en er eens lekker op uit te trekken. Inderdaad…..dat zou je zeggen !!!  Zeker als men ook nog eens op de buienradar kan zien dat rond de klok van enen ’n omvangrijk buiengebied op en over ons heen komt.

Het is Peter die aangeeft om een flinke tocht te fietsen én…hij geeft aan dat hij droog wil blijven dus: een toerke van 90 km voor Peter richting Wegberg waarbij het starttijdstip 11.00 uur zal zijn.

De rest van de livestrongracers slaapt liever uit en kijkt niet naar de 3-uur buienradar maar

p1000426

de weg: nat en vol “drek”

naar de radar die 24 uur vooruit kijkt. De eerste geeft wat vroeger buien dan de ander dus. Om het starttijdstip van half een dan ook nog een half uurtje uit te stellen naar een uur is erom vragen. Het is een uur en het begint te druppelen maar…. volgens Dion regent het nog nét niet dus wordt er gestart. Als we  één kilometer van huis zijn zijn we “van de regen in de drup” terecht gekomen: het regent inmiddels pijpenstelen. Ik heb het over omdraaien en de woorden, ik citeer: “ik ben toch niet gek”, komen uit mijn mond. Het is Dion die toch nog een lichtpuntje aan de hemel ziet en me zover krijgt dat ik doorga.

Als Dion na een kilometer of zeven aangeeft – de regen komt met bakken uit de hemel en we fietsen

P1000424.JPG

Dion: nat tot op de sokken…

door een rivier van water – om maar om te draaien ben  ik het niet met Dion eens. “De mensen denken dat we gek zijn”, geef ik hem aan en… “we zijn toch niet gekke Henkie..??” We stappen toch niet voor een rondje van 14 km op de fiets….  Dion die denkt – één gek kan meer vragen dan tien wijzen kunnen beantwoorden – is gauw overtuigd en dus wordt toch nog een extra lusje gemaakt om uiteindelijk na iets meer dan een uur fietsen thuis te

img_1520

“gefietsschminkte” fietsgek …!!

komen als een vastelaovesgek. Een nat fietspakje en het gezicht vol met “modderschmink”.

En …. “slimmerik” Peter had in de omgeving van Wegberg ook nog een extra lusje gemaakt en….laat dat extraatje juist die druppel zijn die ervoor zorgde dat ook Peter het laatste uurtje toch nog geheel in stijl – inderdaad, als échte gek – kon afsluiten. Ook hij zag eruit als een opgeschmuckte fietsgek !!!! En de thuisblijver…??  Die steekt de gek met ál degenen die op deze zaterdagmiddag op de fiets hebben gezeten…….

Dit bericht werd geplaatst in Humor, livestrong racers. Bookmark de permalink .

Een reactie op Gek…

  1. Gerard Nizet zegt:

    Esse door de módder fiets hoofse dich mit vastelaovendj neet te sjmienke…….mai

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s