kleren maken de man..!!

Of je nu man of vrouw bent, voor beiden gaat het spreekwoord “kleren maken de man” Afbeeldingsresultaat voor castelijn beekzeker op (sorry dames, maar zo is nu eenmaal het spreekwoord!!). Sportvriend Geert-Jan van Castelijn mode in Beek kan hierover meepraten. Hij steekt immers half Zuid-Limburg in dat nieuwe jasje, vestje, truitje of broek. Zelfs de “Lions” brullen nog net ietsjes meer als ze rondlopen in dat mooie pak van José en Geert-Jan. En…over sponsoring gesproken, als ik zijn naam nóg drie keer schrijf dan zal ik wellicht ook in zijn tenue richting de Noordkaap fietsen… Nee, Castelijn mode, de leukste kledingwinkel van Zuid-Limburg met mode voor dames en heren. 1200 m2 winkel plezier en gratis parkeren voor de deur, jullie hoeven me niet “aan te kleden”, dat zul ik jullie niet “aandoen”…….

Afbeeldingsresultaat voor adamskostuumOnder mijn lezers zullen zeker enkele wolven in schaapskleren rondlopen en mensen die zweren bij dat ene en enige kostuum: het “adams”kostuum (en alweer sorry dames, zo heet het nu eenmaal, ook als Lies, Bet, Hanna of…”Eva” zonder kleren rondfietsen….). Ja dames, graag of niet, ik hoop dat deze spreuken jullie niet in de koude kleren gaan zitten..!! Mij zul je niet gauw in een dergelijk kostuum zien rondfietsen; niet alleen lijkt het me te koud, erg comfortabel  is het ook niet…..

Afgelopen vrijdag ging in naar de nieuwjaarsreceptie van twc Posterholt en ik kan stellen dat hier pas goed uitge”pakt” werd. De drank vloeide in overvloed, de ene schaal metIMG_1663.JPG hapjes was nog niet op of de volgende stond alweer op de tafel. Kortom, niemand hoefde de broekriem aan te halen, het was allemaal gratis en helemaal voor niks. En hier gold weer: een seizoen wordt in de kroeg gewonnen, daar waar het gezellig is begint kameraadschap en zal de ene zich inzetten voor de ander. De gezelligheid en sfeer die er hing was gewoonweg een “pak” van mijn hart.

IMG_1636.JPGSpreekstalmeester Mattie Bodifee kweet zich door zijn aan”pak” uitstekend van zijn taak, kort en krachtig en spits en dat even de wind waaide zoals zijn jasje, het is hem vergeven want hieruit spreekt toch wel enigszins mijn teleurstelling in enkele leden van de kledingcommissie; wie de schoen past, trekke hem aan !!! Mattie had duidelijk “de broek aan” en hij zal zeker welkom zijn om mee het stuur van de vereniging te pakken. Veel succes Mattie !!

Vervolgens kwam het “moment supreme”, een moment van “hetzelfde laken een pak” img_1662waarbij alle leden – de dames en de heren – hetzelfde “aan de broek” krijgen. De kledingcommissie van de club liet zien dat ze van “wanten” weten en de handen de afgelopen maanden behoorlijk “uit de mouwen” gestoken hebben. Bij het tonen van dat nieuwe pakje was het “wauw” niet van de lucht. TWC Posterholt presenteert zich niet alleen door gezellige binnenactiviteiten maar…. “die van Postert” presenteren zich vanaf het nieuwe seizoen – de ouverture zal op 18 maart a.s. zijn – in dat nieuwe pak.

Zonder sponsoren – Wood finishes, Jöris timmerwerken, sport- en rijwielhuis Piet Daemen en Visschers Lancyr verzekeringen – zouden er nooit pakjes zijn en ook de club laat IMG_1660.JPGzich niet onbetuigd in dit verhaal. Dat de fietsers zich de komende 3 jaar 30 keer in het tenue “moeten” hijsen zal voor niemand een straf zijn. Hierdoor fietst men dan geheel “gratisendevoornix” mooie routes door het Limburgse-, Brabantse-, Belgische- en Duitse land !!! (en dan heb ik het nog niet over dat Eifelweekend, de startroute (met vlaai), de slotroute(met vlaai) of de jaarvergadering (incl. consumpties). Als dat nog geen reden is voor sportieve dames en heren uit het Middenlimburgse om lid te worden van twc Posterholt en op woensdag, zaterdag of zondag ook nog eens “verzekerd” richting Postert te gaan voor dat mooie routje……..?? Dit is een ding dat zeker is !! Ik zou het wel weten…!!!

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s