In gesprek met…….Jacques Nieskens

Vandaag ben ik op de fiets richting Sint Odiliënberg gegaan voor dat bijzondere gesprek. Het gesprek met dat oudste lid van twc Posterholt. Niet alleen is Jacques “hét” oudste lid, hij is ook nog eens “‘t” oudste lid…… Ben ik normaal degene die de vragen stelt, vandaag was het Jacques die aftrapte.

Jacques: ha die Jan !!… Welkom…!!  Ook al heb je geen afspraak met me gemaakt, is wist dat je zou komen. Kan ik je een stuk vlaai aanbieden…??

img_9480

ATB tocht november 2016: de fietsers bleven thuis vanwege regen en wind. Kuëb stond buiten het verkeer te regelen…!!

Janpaparazzi: Je wist dat ik zou komen…?? vlaai….?? Ja, ja…ik weet wel wanneer ik kom maar waarom dacht jij dat ik hier zou aanbellen..??

Jacques: Ja jóng,  morgen word ik alweer een jaartje ouder, 85 jaar om precies te zijn en zoals je ziet, dat wordt gevierd !!

Janpaparazzi: Daarmee ben je dan zeker het oudste lid..??

Jacques: Inderdaad Jan, met mijn 85 jaar mag ik me als het oudste lid op de hoogste trede van het podium zetten en bovendien ben ik ook nog eens lid vanaf de oprichting in 1973 van de club. Samen met o.a. Piet, Wim en Jan zijn we de leden van het eerste uur, de alleroudste leden dus…

Janpaparazzi: Je spreekt over het podium. Heb je met fietsen als eens op het podium gestaan…??

Jacques: Wat een vraag…!!  Heb je nog nooit van de wielrenner Jacques Nieskens gehoord

Afbeeldingsresultaat voor wiel kuntzelaers nieskens

felicitaties na de overwinning in Baarlo 1951

Jan..?? Man, ik reed de stenen uit de weg !! Ik was in het peloton bekend door mijn uitspraak “degene die tweede wil worden moet nú in mijn wiel zitten…..!!!”.

Janpaparazzi: Maar..heb je ook ooit iets gewonnen Jacques..??

Jacques: Mijn overwinningen – als ik alleen al de wedstrijden van 1951 neem – zijn niet op de vingers van één hand te tellen. Zo won ik toen, ik weet het nog als de dag van gisteren, de wedstrijden in Geulle, Belfeld, Overhoven, Deurne, Munstergeleen en Baarlo. In 1953 begon ik aan het “grote fietswerk” en in oude fietsblaadjes (wielersport) zul je mijn naam ook geregeld voorbij zien komen.

Janpaparazzi: en je allereerste overwinning…??

Jacques: die vergeet ik nooit !! Ik was net begonnen met fietsen als junior en in Haelen was het meteen raak en konden de bloemen mee naar Swalmen, waar ik toen woonde.

Janpaparazzi: hoe ben je eigenlijk in Odilienberg terecht gekomen..??

Jacques: de “schuld” hiervan moet ik een mooi en lief meisje geven waar ik 54 jaar mee getrouwd ben geweest. Enkele jaren geleden is ze helaas overleden maar… ik denk nog elke dag aan haar. Ik woon nog altijd op hetzelfde oude vertrouwde adres in Berg, het enige dat in de loop der jaren veranderde is de naam van de gemeente (van Berg in Postert, daarna ambt Mofert en nu Roerdale).

imgp3496

erbij zijn is erbij horen !!

Janpaparazzi: De racefiets heb je opgeborgen maar…ben je nog actief met fietsen bezig..??

Jacques:  zeker Jan ! Niet meer wielrennen betekent niet dat ik niet meer fiets, zo oud ben ik toch nog niet ??  Achter mijn huis heb ik een fietsenhok annex reparatiewerkplaats en de leden die om een praatje of hulp verlegen zijn kunnen altijd bij mij terecht: Kuëb maaktj ‘t..!! en verder wil ik er nog graag bij horen Jan. Bij de ATB tocht sta ik in de frontlinie..!! en zorg ik ervoor dat de deelnemers met hun auto een goed plekje krijgen en uiteraard ben ik altijd van de partij bij activiteiten van de fietsclub.

Jacques (r) met de bloemen

Janpaparazzi: Kom je dan nog wel naar de nieuwjaarsreceptie van twc vanavond..?? Of ga je vroeg naar bed om je te sparen voor je verjaardag morgen zodat je dan fit bent….??

Jacques: watblief..?? vroeg naar bed…?? Ik ben toch geen watje..!!! Vroeger al moest ik al voor dag en dauw het bed uit en maakte ik lange dagen en dat doe ik nu nog steeds. Maar voor vanavond moet ik toch verstek laten gaan….jammer maar als ik hoor wat morgen op me af komt….. De meiden (mijn dochters) hebben – geloof ik – heel wat bekokstoofd.

Janpaparazzi: Jacques, Kuëb, bedankt voor je gastvrijheid! Ik wens je – mede namens alle leden van twc Posterholt – nog heel veel gezonde en sportieve jaren toe en ik weet zeker: Morgen verdien jij weer de bloemen..!!!!!!

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s