nieuwjaarskoers

Traditioneel wordt het seizoen 2017 – dat loopt immers van 1 januari tot en met 31 december – geopend op 1 januari. Ook degenen die afgelopen nacht rond de klok van twee P1000014.JPGnog met dat glaasje bubbels, dat wijntje en dat biertje rondliepen staan aan de start immers: “’s avonds een vent, ’s ochtends ook een vent” geldt zeker voor de seizoensstart. En..stond de teller gisteren nog op 10.900 km, vandaag staat de teller bij iedereen op 0 !

p1000026Gestart wordt uiteraard met dat handen schudden, het allerbeste toewensen voor een gezond, gelukkig en…sportief 2017. Zalig nieuwjaar en inderdaad, de wafelen zijn klaar…! Bij binnenkomst wordt meteen dat glaasje “bubbels” aangeboden en wordt er getoast op dat nieuwe jaar. De gesprekken gaan natuurlijk over dat vuurwerk van afgelopen nacht, oliebollen bakken (Hans heeft er honderden gemaakt !!) en dat gezellig avondje.

Als dan eindelijk – iedereen staat immers te popelen om te kunnen starten – het pad p1000031gekozen wordt waarbij fietspaden overigens gemeden worden is iedereen eensgezind: het zijn perfecte omstandigheden om te fietsen. Een beetje fris (temperaturen rond het vriespunt) en

Temperatuur -0,2°C
Gevoelstemperatuur -5,1°C
Grondtemperatuur -0,3°C
Windkracht 3 Bft  ZZW

een koude wind maar verder… 5 goed ingepakte fietsers en geen glibberige of gladde wegen.

Uiteraard is iedereen benieuwd naar de “nieuwjaarsroute” maar … de commissaris laat wederom niets los. Via p1000036’t Brook gaat het door ’t Haelens Brook en als het ook nog eens door het Buggenumse Brook gaat richting Neer, waar het vervolgens “door”, “buitenom” en “achterlangs” gaat waarna het dan weer “binnendoor” naar Ophoven-Roggel gaat. Op kop tonen allereerst Peter en Jan zich en vervolgens nemen Rene en Hans resoluut, vlijmscherp en snoeihard over. Degene die nog niets van zich heeft laten zien laat in Roggel ineens van zich horen: “lek”. Was het eerst nog “lek???”, na 15 meter klinkt het iets resoluter en moet iedereen vol in de rem: Dion staat te poot !! en voorp1000041 het vijfde jaar op rij (kan ook het zesde jaar zijn) krijgt Dion de twijfelachtige eer van de eerste lekke band van het jaar. Dion, alweer een dikke proficiat !!!

Na een tiental minuutjes kan het weer op pad en gaat het via Heitse en Leivere richting Baexem om uiteindelijk via de Werreberg (de laatste klim van de dag) voldaan thuis te komen. De eerste 40 km’s van het jaar zitten er weer op. Zondag 8 januari: start half elf richting nieuwjaarsduik van “de dappere duiker”.

Dit bericht werd geplaatst in livestrong racers, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op nieuwjaarskoers

  1. Dion zegt:

    Zoals eerder gezegd, kan toch geen toeval meer zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s