Vooruitblik 2017

Bij het posten van dit bericht hoeft een aantal landen niet meer vooruit te blikken op 2017 want ze staan al volop in het nieuwe jaar: de flessen zijn ontkurkt en het feest is in volle gang.  Voor de een (Samoa, Tonga en de Line-eilanden) is het dus  – nu, om 11.00 uur – zover

Afbeeldingsresultaat voor howland island

eenzame toerist

dat men elkaar nieuwjaar kan wensen terwijl anderen (de toeristen die op Bakereiland of Howlandeiland vertoeven) zelfs nog 26 !!!!  uur (Raar…. maar waar !!) moeten wachten voordat men het glas op het nieuwe jaar kan heffen. Gelukkig zijn beide zojuist genoemde atollen verder onbewoond en zal niemand er een “nieuwjaars”complex van krijgen.

Op de valreep nog even vooruitblikken is dus nog alleszins Afbeeldingsresultaat voor 2017geoorloofd: het is immers nog meer dan 12 uur te gaan voordat we de agenda’s en kalenders van 2017 kunnen gebruiken. En dan gaat het ineens wel erg snel want dan komen de doelen voor  2017   pas écht in zicht !!! Voor de meesten hoeven er geen doelen te zijn en gaat het enkel om wensen: gezond blijven en liefst ook nog een hele portie geluk !!  

2017: voor velen nieuwe uitdagingen. Uitdagingen in (nieuw) werk of… op zoek naar werk, uitdagingen in de studie, relatie of gewoonweg een nieuw jaar als complete uitdaging. Dat het voor eenieder een jaar mag worden wat men er van verwacht !!!

Dat ik op 2 januari weer naar het mooiste gebouw van Venlo mag om er te werken is top.

foto van Jan Walraven.

op 9 november was het al koukleumen

Samen met de collega’s – die helemaal top zijn – ervoor gaan om de Venlonaar te dienen. Hebben we de afgelopen maanden behoorlijk in de kou gezeten, voor het nieuwe jaar wens ik niet alleen mij maar ook de collega’s die in een ijskoude hal zitten heel veel warmte toe !

Vooruitkijken naar 2017 betekent voor twc

P1120482

groen-geel maakt plaats voor……??

Posterholt dat er weer veel gefietst wordt. Nu is dit niets nieuws alleen….vanaf maart zal dit in een geheel nieuw tenue zijn. Ieder twc lid kijkt al volop uit naar de presentatie van dit mooie tenue. Tijdens de grootse nieuwjaarsreceptie op 13 januari zal het nieuwe tenue gepresenteerd worden.

 

En ja…nu die doelen !!!

foto van Derde helftj goes Alpe D HuZes.

Een groep uit Horn, Derde helftj goes Alpe D HuZes, heeft zich één doel gesteld: 6 keer de Alpe d’Huez beklimmen. Al maanden is de groep druk in de weer: vergaderen, vergaderen en nog eens vergaderen want het doel is heilig. Of dat doel alle middelen heiligt ? Nee, voor deze Häörder sporters zijn het de middelen die het doel heiligen: zo veel mogelijk geld bij elkaar krijgen voor de strijd tegen kanker !!

Vergaderen is een must want het gaat om ideeën. Niet hoe men zes keer die berg op komt – dat weten ze wel, daar zijn ze sporter voor – maar hoe men met inventiviteit donaties kan verwerven, daar draait het om.

Gaat het de een om hoge bedragen, als de “derde helftj” op 1 juni aan hun doel bezig is, een ander gaat voor een andere hoogte. Als men de landkaart van Europa neemt dan ligt P1150675ergens hoog op de kaart een punt: Nordkapp. En als men een beetje besmet is met het fietsvirus en ooit op de fiets door België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Itaië en Spanje getoerd heeft dan komt een andere uitdaging om de hoek kijken. Niet de zon en gespreide bedjes tegemoet maar met een tentje, kookstelletje,

P1110060

wind, regen, sneeuw: expeditie Noordkaap !!

dikke kleren etc. etc. gaan voor dat ongewisse: expeditie Noordkaap. Eind mei ga ik eraan beginnen: eerst samen met maatje Robert tot ergens in Zweden en daarna samen met zoon Bas door het uitgestrekte Zweden, over de Poolcirkel, door de toendra, richting dat doel: samen uit te komen op het noordelijkste puntje van Europa: de Noordkaap.

Dat ik nog een jaar doorga met het schrijven van “schrijfseltjes” is ook een doel. Mocht u Afbeeldingsresultaat voor 2017het leuk vinden, lees ze dan en…mocht u de verhaaltjes niet leuk vinden….nooit meer lezen !!

Ik wens alle lezers van mijn berichtjes,  (facebook)vrienden, collega’s, familie en ieders naasten een goede gezondheid, veel geluk en…misschien ook nog heel veel doelen voor 2017 toe.

 

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Alpe d'Huzes de derdje helft, expeditie Noordkaap, Persoonlijk, twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s