Terugblik 2016

Terugblikken op dit jaar….. ik kan geen betere dag bedenken om terug te blikken dan P1140430vandaag: 28 december ! Het is namelijk de dag dat ik altijd een knipoog naar mijn vader maak, het is immers zijn geboortedag. In januari 1970 – goh, al bijna 47 jaar !! – overleed hij waarbij ik alleen maar kan zeggen dat ik blij ben dat ik nu reeds een aantal jaar meer op “de teller” heb staan dan dat hem gegund was.

Ook dit jaar hebben we weer afscheid moeten nemen van mensen die ons dierbaar waren. Ik denk aan Johan Cruijff en Mohamed Ali, twee groten. Of…muzikale grootheden als David Bowie en Georg Michael. Ook “il comandante” Fidel Castro mag in het rijtje grootheden die overleden zijn in 2016 niet ontbreken. Maar….wat

IMG_6340.JPG

Betty (links)  veel te jong overleden

is groot..?? Ook mensen die minder bekend zijn onder het grote publiek en waar we dit jaar afscheid van hebben moeten nemen zijn op hun manier groot, groter, grootst. Ik denk hierbij speciaal aan Betty Hendriks, organisator van gezellige bridgeavonden maar vooral organisator van “gezelligheid”. Haar interesse tijdens dat wijnavondje en Betty als “volger” van mijn blogjes maar vooral Betty als “mensenmens”, een groot gemis ! Ook denk ik aan buurtgenoot Els, die veel te jong stierf en collega Jolanthe en haar man Rob die in een tijdsbestek van een maand tijd allebei hun vader verloren en al laatste – maar niet op de laatste plaats – de bruid waarvan ik het huwelijk mocht voltrekken. Een huwelijk dat rust gaf en slechts enkele uren duurde.

img_0877

absoluut hoogtepunt: geboorte van Pippa

Terugblikken op 2016 is meer dan alleen maar afscheid nemen, het is welkom heten !! Zo is één van de hoogtepunten dit jaar dat nieuwe levenslichtje: de geboorte van Pippa op 25 augustus j.l.

Sportief was het een goed jaar. De kilometerteller staat dichtbij de 11.000 weggetrapte kilometers. Mooie ritten met twc Posterholt en de Livestrongracers kortom, fietsen met gezellige mensen door Duitsland, België en Nederland. Absolute top Afbeeldingsresultaat voor bridge spelritten waren de tochten naar Banneux en Scherpenheuvel: zwaar, iets meer dan 200 km op de teller maar eenmaal thuis gaven ze voldoening. Ook die andere sport, bridge, was er een van hoogtepunten. Veel meesterpunten, goede uitslagen en een hoge klassering maken het tot een goed jaar. Een sport die meteen een brug slaat naar een andere troef dit jaar…..

2016, het jaar van “Trump”, de Brexit, het Oekraïne referendum (wat een werk heb ik P1140001ermee gehad !!), coupe Erdogan en ellende in Syrië en andere plekken zoals Nice en Berlijn. Natuurlijk ook het jaar van Olympische spelen én… 8 keer goud voor “ons” en…. 2016, het jaar van die ene factor: de “Max”-factor, het jaar van dat nieuwe stadskantoor in Venlo en… de soap rondom de verwarming van dit dure gebouw en natuurlijk: het jaar van KSV Horn 90 jaar !!

img_91822016:  Uiteraard veel “geschoten” foto’s, veel genietmomenten: de kinderen die het goed doen en …. samen met Bea veel gezien en genoten. Het boek “2016” kan weer bijna dicht maar…….. eerst natuurlijk nog die aankondiging voor de oudejaarsrit op 31 december. Om half een zullen vanaf het paparazzipleintje de laatste km’s van het jaar weggetrapt worden. Het zal geen “vuurwerkrit” worden maar het zal er P1100780gemoedelijk en rustig tegenaan gaan, lekker peddelen en klassjenere.

Natuurlijk ook dit jaar  nog die vooruitblik op 2017 !!!  Op 1 januari zal -bij droog weer – afgetrapt worden NIEUWJAARSRIT. Place to be: Paparazzipleintje. Om kwart over tien bijeenkomst met bubbels en wafel en om half elf start van het nieuwe (fiets)jaar !! 

wpid-wp-1434891450153.jpeg

2016: het was genieten !!!

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

2 reacties op Terugblik 2016

 1. Arno Walraven zegt:

  Mooi, Betty was eveneens op 28 december jarig.

  >

 2. Thea Jeurissen-van Rensen zegt:

  Jan ik vind ut ein prachtige truukblik 2016 van dich.
  Waas heerlik um te laeze en met dich mei truuk te “blikke”, hoewl ut veur menig ein ein jaor met ein lach en ein traon us gewaes.
  Maar vergaet veural neet alke nummers die ze de letste maonde hes motte aafroope 😂😂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s