Kerst ATB tocht Leudal

Tweede Kerstdag half negen. Het is stil op straat en met de auto ga ik richting Haelen. Onderweg het weerbericht: “vanochtend regen en vanmiddag onbewolkt en zon”, zijn de img_0941woorden die de L1-weerman uitspreekt. In Haelen tref ik een nagenoeg lege parkeerplaats aan. Zal dan toch iedereen thuis blijven met dit weer…?? Ik kan het me moeilijk voorstellen want……..dit is toch de allermooiste ATB tocht van Limburg…???

Even later hoor ik al  dat er Brabanders naar Haelen zijn afgereisd en als

img_0934

een  buitje: waar heb je het over..??

ik bij de startlocatie aankom tref ik gezelligheid aan: de jongste jeugd die er zin in heeft, dames die niet kijken op een buitje, Lars (of hij ooit nog de tour wint..???) die er samen met oud-teamgenoten een img_0970reünie-rondje van maakt, Simone, Teun, Bas, Frans, Toine, Michel, Frank, Koos, Mario, Luc, Fred, Hans etc. etc., ze zijn als vanzelfsprekend van de partij.  Deze afspraak mag inderdaad gewoonweg niet gemist worden  !!!

IMG_1059.JPGDe 22e kerstrit, georganiseerd door wielerevenementen Leudal is een gezegende rit: van begin tot het eind regen en dat maakt het er voor de deelnemers niet gemakkelijk op. Het is zwaar, er moet door modder geploegd worden waarbij hete soms de kunst is om recht te blijven img_1230…Het gaat op en neer over mooie bospaden, singletracks en mulle zand.  Iedereen krijgt een verrassend nieuw parcours voorgeschoteld door een machtig mooi IMG_1336.JPGnatuurgebied. Het is fietsen op een zakdoek want continue ziet men andere fietsers in de verte een andere lus draaien. Zoals het hoort in een verrassend mooi natuurgebied zo worden enkele fietsers volkomen verrast door een ree dat men IMG_1400.JPGmaar net kan ontwijken. Weer of geen weer, weer is de organisatie spekkoper. “Aan deze datum houden we zeer zeker vast”, aldus een van de IMG_1406.JPGorganisatoren. Ondanks bar en boze omstandigheden hebben vandaag  toch nog 675 fietsers, jong en oud, man en vrouw, op ATB, MTB, Fat-bike en cyclecrosser, het bospad in Haelen gevonden en iedereen is vol lof over deze rit. Dat sommigen de tocht niet afmaken heeft niets met de omstandigheden te maken maar met derailleur- of kettingbreuk.

Op de pauzeplaats is het ook genieten. Voor de fotograaf omdat er plaatjes

img_1513

banaan, banaan, cake, wafel, wafel, drank, drank…..

kunnen worden geschoten van noeste modderbaggeraars die helemaal onder het slijk zitten en voor de deelnemers …….. omdat ze keurig verzorgd worden. Voor een enkele deelnemer – hij kwam net uit de nachtdienst – was de hand zelfs te klein…… Nu staat reeds vast  dat de deelnemers aan deze rit allemaal het volgend jaar al een afspraak hebben: de 23e editie van de Kerstcross in Haelen op 26 december 2017 !!!!!

img_1520

en zo ziet iedereen er uit

 

 

 

 

 

alle foto’s zullen via onderstaande link te zien zijn: https://goo.gl/photos/zM6FdtovMJyiG7pi9

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s