2e kerstdag: ATB tocht door het Leudal

Als de beste reclame voor een mooie mountainbiketocht het weerbericht is dan hoeft er niets meer te worden geschreven: het weer zal op 2e kerstdag boterzacht én…. droog zijn.

IMG_6319

atb tocht voor jong en oud

 

IMG_6661

maandag: boterzacht korte mouwtjes weer

Maar door verder niets  te schrijven over deze tocht doe ik afbreuk aan deze tocht. De jaarlijkse ATB-tocht door het Leudal is namelijk dé Limburgse topper van bos- en natuurfietsevenementen.

De datum is perfect uitgekozen ! Na een dag binnen zitten, worstenbroodjes, pasteitjes,

IMG_6320

de organisatie staat midden in het sportief geweld

kalkoen, wijn, bier, chocolade kransjes etc. etc. kan dan op Tweede Kerstdag, de 26e december dus, vanaf 8.30 uur tot 10.00 uur gestart worden vanaf Sportpark Houtrust te Haelen voor een rondje van 30 km, een ronde van 45 km óf….voor de allerjongsten een rondje voor de mini’s waarbij deelname garantie geeft voor een beregoed gevoel immers, de genuttigde hapjes en de stiekem erbij gekomen pondjes zullen er bij de finish weer vanaf zijn.

IMG_6738

soms is het “aanmodderen”

Fietsen door het Leudal is fietsen op “een zakdoek”. Kris kras door elkaar, naast elkaar en tóch weet eenieder wat zijn/haar parcours is. Fietsen door het Leudal betekent calorieën verbranden want het is geregeld “in” en “uit”die dalen van de Tungelroysebeek (of de Leubeek), de Roggelsebeek en de Zelsterbeek (later de Neerbeek). Fitsen door dit mooie gebied, dat speciaal op deze dag in zijn geheel is vrijgegeven door Staatsbosbeheer betekent komen op plekken waar men door het jaar niet op de fiets mag komen.

Dat iedereen goed verzorgd wordt spreekt voor zich want de organisatie

IMG_6803

bananen, koek, cake etc. etc. 

“wielerevenementen Leudal” is een goed geoliede en door de wol geverfde organisatie met jarenlange ervaring in het organiseren van evenementen. Voor het inschrijfgeld van € 5,- kunnen de deelnemers een fietsdouche krijgen, mag men zichzelf douchen, wordt men op de pauzeplaats in de watten gelegd met bananen, cake, koek en “zopie” en….. als klap op de vuurpijl (ook al moeten we hier nog 5 dagen op wachten) wordt iedereen na afloop nog eens voorzien van een consumptie.

Kwamen er vorig jaar een recordaantal deelnemers deelnemers aan de start, 957 om precies te zijn. De organisatie heeft alles op orde en het Leudal is groot genoeg om de magische grens van 1000 te doorbreken. En voor de twijfelaar….. ook paparazzi zal aanwezig zijn om “op de strecke” enkele foto’s te maken.

Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s