depri zaterdag

Vanmorgen klonk een opgewekte stem uit de radio: het was de weerman die voor vandaag p1160910zon en een heerlijk weertje voorspelt. Dat het later op de dag wat bewolkt zou worden hetgeen de aanzet is voor een donkere zondag….. het zij zo want de dagen voor kerst heten immers niet voor niets “donkere dagen voor kerst”. Vandaag nog even lekker genieten en een mooie zonnige tocht maken ……..

Als om half een gestart wordt is het livestrong-peloton behoorlijk opgewekt. Bij de vraag

p1160898

mooie omgeving maar…. nat, koud en een kleine wereld

van de routecommissaris – Peter heeft twee routes in zijn koker (garmin) zitten – of we gaan voor een ritje van 70 km of………. een ritje van 80 km is de groep eensgezind: er wordt voor de top gekozen.

De zon heeft in middels plaats gemaakt voor bewolking. Op de thermometer is het 7 graden en de hygrometer geeft waardes van boven de 90% aan.  Allereerst wordt nog gedacht aan de omgeving (langs het kanaal) maar als we de “binnenlanden” van Hunsel bereiken wordt de wereld ineens erg klein; het is nevelachtig en uit die nevel “lijkt het wel” alsof het regent, nee: het regent !

Peter heeft het keurig voor elkaar en ook regelt hij dat om toerbeurt gewisseld wordt. Het is tien kilometer “op” en 10 kilometer “af” en lekker in de windschaduw meedraaien. Als het even voorbij Molenbeersel typisch  “Belgisch grauw” wordt en het lekker begint door

p1160902

afzien…….

te regenen komen vanuit de groep de eerste reacties om maar de kortste weg terug te nemen. De routecommissaris hoort het “ho, ho, ho” van Dion en Rene maar ziet dit in de kersttijd meer als aanmoediging dan als teken dat hij teruggefloten wordt. Als regenspecialist kan ik ook alleen maar zeggen: “een fantastisch rondje waarbij we weer op wegen komen die ik nog nooit gefietst heb”.  De auto’s rijden inmiddels al met de lichten aan en het wordt steeds donkerder maar Peter houdt vast aan “zijn” rondje dat door de hele groep

p1160904

paparazzi in actie: geen snelheidsrecord wél “kouwe jatte”…!!

gekozen was. Iedereen is bezig met die warme douche die bij thuiskomst ongetwijfeld iedereen over zich heen zal krijgen. Totdat…… ergens in de omgeving van “het midden van nergens” een gesis te horen is. Janpaparazzi staat plots “te poat” “Lek”, is het droge commentaar in deze nattigheid: letterlijk en figuurlijk krijft iedereen meteen een koude douche over zich heen.  Peter pakt de fiets van Jan vast, Jan gaat aan de slag en de rest van de groep helpt met commentaren als  “dat kan sneller”,  “we krijgen het koud”  en… “geef me maar even jouw fototoestel”. Als de telefoon van Jan dan ook nog eens twee keer gaat en Jan meteen alles uit de handen laat vallen om die telefoon maar op te pakken lijkt het erop dat “blikken kunnen doden”.

Maar ook nu: elk nadeel heb zijn voordeel. Als de band weer op spanning is gaat het weer op pad. “koud, nat” klinkt het en ook Peter vindt het welletjes en er wordt voor de kortstep1160909 weg naar huis gekozen: nog 33 km te gaan…….

Thuis aangekomen is de ellende van de dag meteen voorbij. De door Bea gemaakte preisoep smaakt heerlijk en door deze traktatie is  de kou, de regen en de lekke band meteen vergeten. Het enige dat niet vergeten is: een mooi uitgezet rondje door een groot stiltegebied.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in livestrong racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s