Engeland. 

Een paar dagen de plas over heeft nogal een impact: we moeten links rijden, de

img_0336

krijtkust Dover

“kilometerborden” geven miles aan en de vertrouwde euro kan uit de beurs en moet plaats maken voor het Engelse pond. Wat dit laatste betreft is het een beetje terug in de tijd toen men voor dat ritje naar Italië niet alleen guldens maar ook marken, shillingen en lires mee

moest nemen. En…..als bij de krijtkust in Dover het vaste (ei)land betreden wordt dan gaat het letterlijk ook nog eens terug in de tijd: de klokken moeten een uurtje terug; we zijn in het land van de Big Ben, en hier is maar een tijd, Greenwichtijd. Een vreemde gewaarwording is dat we naar het westen rijden, de klok een uur is teruggezet en… het al om half 4 aan het schemeren is….!

Engeland, land van traditie…. denk maar eens aan “the boat race” het vanaf 1829 jaarlijks terugkerende spektakel

tussen twee universiteit steden of…denk eens aan de dagelijkse  “changing of the guards”. Het uitstapje naar Engeland betekent dit jaar dan ook steden bezoeken. Niet de eerste de beste steden maar Oxford en Cambridge en….uiteraard de hoofdstad Londen, ook wel “the big smoke” genoemd.

Onze verblijfplaats de komende dagen is in “Engels Montfort”, een plaats die in Engeland beter bekend is als Stevenage, de geboorteplaats van formule 1 coureur Lewis Hamilton.

Oxford, plaats waar 38  colleges samengepakt zijn in een universiteit. Om er te mogen studeren moet je wat in je mars

hebben en dan geldt nog eens dat maar 1 op de 6 bollebozen hier mogen studeren. Elke student “geniet” hier individueel onderwijs. De eerste plaats die we bezoeken is de nummer 1 van de ranking: Oxford. Het is de stad der “dromerige spitsen”, genoemd naar de harmonische architectuur van de gebouwen. De

IMG_0373.JPG

Chtist church college

oudheid en de traditie straalt er vanaf. Mooie gebouwen, grote sportcomplexen, veel bibliotheken met veel ramen (licht) en… altijd op de eerste etage (ivm vocht).

Dat Oxford niet op alle gebied nummer 1 is….. hierop kom ik terug.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s