ATB tocht Vlodrop (3) de rit

Als ik ’s morgens richting Vlodrop rij hoor ik op de radio een toepasselijk lied voor deze dag, een lied uit 1971, een hit van de Doors, het lied “Riders on the Storm”. Voor de

IMG_9867.JPG

strakke wind !

muzikanten onder ons, het lied is geschreven in de toonsoort E-mineur. Of dit de toon wordt voor de organisatie vandaag.??? Of…zal deze dag toch in “majeur” geschreven worden.

In Vlodrop aangekomen – het is nog vóór achten – zie ik dat het al druk is. De gehele organisatie is

IMG_9893.JPG

jarige Pierre(l) aan het werk met het verhelpen van materiaalpech

aanwezig ! De jarige Pierre Mertens, die niet met een “zondagmorgen-ontbijtje op bed” zijn 73e verjaardag viert maar….. voor de fietsclub in touw is. Ook de clubkampioen zit al op zijn post en oudste lid Küeb – in januari wordt hij 85 jaar !! – staat buiten in de regen het verkeer te regelen. Degene die de beste reclame maakt – de weerman – heeft het behoorlijk laten afweten. Met een buitje tussen acht en negen is de “buienkoek” voor deze fietsmorgen écht op.

Na negenen komt de zon zelfs door en met een aangename 12 graden is het heerlijk

IMG_9557.JPG

veel lol

fietsweer. De storm en het slechte weer kan slechts afgedaan worden als “een storm in een glas water”.  Toch zijn er nog enkele honderden (304 om precies te zijn) “bikkels” afgereisd  naar Posterholt. Op de pauzeplek – het kon écht niet op, niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk – wordt iedereen rijkelijk voorzien van een img_9722natje en droogje. Ook klinkt heerlijke muziek van Peter Kiewied uit de luidsprekers want het programma postbus 31 kan ook nu niet worden gemist, temeer daar de felicitaties niet alleen uitgaan naar de jarige Pierre maar img_9749ook voor de deze week 70 jaar geworden Jac Maassen en als klap op de vuurpijl gaat ook het hele “fouragetentpersoneel” even staan en wordt geklapt voor de moeder van Mark (de opzichter van de verzorgingspost) die de respectabele leeftijd vanimg_9924 92 jaar heeft bereikt. Tijdens de pauze zijn er alleen maar positieve geluiden van de fietsers. Vanuit Tienray, Eindhoven, Nettetal, Haaren, Simpelveld en Roermond zijn ze afgereisd en

IMG_0019.JPG

Miranda: “echt, we komen uit Echt..!!”

allen spreken over een perfect parcours, nagenoeg geen modder,  onze Duitse freunde zeggen zelfs: “perfecte bedingungen”.  Iedereen spreekt over “de rest van de groep”. Zij “durfden” niet, zo bang waren ze  een nat pak te halen. De dames uit Echt oogsten bewondering: zij doen iets dat velen gelaten hebben: ze zijn aan de start verschenen en … hebben veel IMG_0030.JPGlol, vooral als ze nog eens volop in het middelpunt komen te staan tijdens de pauze.

Wederom kan gesteld worden dat deze tocht uitermate geslaagd is en met recht een “majeure-tocht” genoemd kan worden. Enige minpuntje is natuurlijk het geringe aantal deelnemers maar voor de organisatie prijs zich gelukkig dat er – behoudens wat materiaalpech – géén ongelukjes gebeurd zijn. Degenen die vandaag naar Vlodrop zijn afgereisd hebben kunnen genieten van een machtig mooie ronde, perfecte terreinomstandigheden, goed weer en bovenal een uitstekende organisatie die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt. Volgende afspraak: november 2017. 

De foto’s zullen deze week op de site verschijnen

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Een reactie op ATB tocht Vlodrop (3) de rit

 1. John zegt:

  Bedankt aan alle verkeersregelaars.

  Ik ben zelf vanuit Simpelveld gekomen om deze tocht samen met een aantal fietsmaten vanuit Koningsbosch te rijden.

  Zeker de moeite waard eens wat anders dan de tochten met 1000hm of meer.

  Alleen die laatste 13 km terug naar Koningsbosch met een “briesje” van windkracht 7 TEGEN was al de moeite waard.

  John.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s