ATB tocht Vlodrop (2) de voorbereiding

Nog een paar dagen te gaan en de 27e editie van de ATB tocht van TWC Posterholt staat op de rol. De voorbereiding is in volle gang. Al maanden is de organisatie bezig met regelen,

cimg3654copie

en ook oudste lid Kuëb zal weer het verkeer regelen

regelen en nog eens regelen want….. om door het mooie nationale park de Meinweg te mogen is men aan regels gebonden en zo moet er ook een vergunning worden aangevraagd.

Er moet uiteraard ook een parcours voor de fietsers worden uitgezet, een 30 km en een 50

p1020659

7 heuvelenweg: voor sommigen “a hill too far”

km parcours en ook zoiets doe je niet zomaar. Al weken is een aantal leden van de club bezig met het uitstippelen van een mooie en uitdagende route waarbij gevaarlijke punten gemarkeerd zijn zodat na afloop uiteraard weer iedereen heelhuids en met een geweldig gevoel huiswaarts kan keren. Uiteraard zullen er verkeersregelaars op drukke punten staan waarbij zoveel mogelijk geregeld zal worden dat maar één verkeersdeelnemer voorrang heeft: de fietser !

Dertig of Vijftig kilometer fietsen is niet niks

imgp0850

2013: natte editie maar… erg gezellig !

en dus zal er ook een rustplaats in het rondje zijn opgenomen. Is mijn motto tijdens verre fietsreizen: “pakken wat kan”, dit motto is gelukkig niet nodig op deze zondagmorgen maar zeker is dat voor iedereen genoeg aanwezig zal zijn: dat drankje en die banaan, dat stuk cake of wat dan ook. Ik laat me ook verrassen door de “rustplaatsploeg”.

Ook de PR commissie draait op volle toeren. Plaatselijke bladen, weekbladen,

imgp7677

2010: ook Roy Curvers genoot van de mooie tocht

regiokrantjes, wielerunieagenda en kabeltelevisie besteden allemaal aandacht aan deze klassieker in het Middenlimburgse mountainbikewereldje. Jong en oud, man en vrouw, beginner en gevorderde, amateur of professional: iedereen is welkom om op zijn of haar niveau te genieten.

Aan alles is gedacht, mensen bij de inschrijving waarbij

ook het principe “scan and go” voor de erg snelle fietsers mogelijk is. De EHBO zal op diverse plekken in die luie stoel zitten (laat ze rustig zitten !!) en uiteraard niet te vergeten, “moi”, de enige echte janpaparazzi zal erbij zijn.

Het weer zal perfect zijn. De regen van gisteren en vandaag is gevallen !! en bovendien, de “permeabiliteit” van de gronden in dit gebied zorgen ervoor dat er weinig sprake zal zijn van “pratsj”. En mocht het flink gaan waaien, de fietser zal er weinig last van hebben want er wordt door een bosrijke omgeving gefietst.

En als mijn pleidooi nog niet voldoende is om af te zakken naar Vlodrop dan kan ik alleen maar zeggen dat het zondag voor iedereen een groot fietsfeest zal worden of je een “diehard”, een luiwammes, een mietje, een watje, een zondagsfietser, een racer, een volger, een kopman, een goedweerfietser of een slechtweerfietser bent.

Tot zondag !! start vanaf 8.00 uur tot 10.00 uur. sporthal Vlodrop

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s