ATB tocht Vlodrop (1)

De afgelopen weken was het volop in het nieuws: de verkiezing van het mooiste nationale park van Nederland. Tijdens een fietstochtje met Peter hadden we het over de nationale parken in Nederland en eerlijk gezegd, ik kon er in de gauwigheid slechts vijf opnoemen.  Één park (we fietsten er net doorheen) benoemde ik het eerst: het nationale park de Meinweg; een gebied van ca. 18km2 waar naast wilde zwijnen, vossen en reeën ook adders, slangen, hagedissen, padden en kikkers voor komen. Daarnaast is er een bijzondere flora met onder andere ronde zonnedauw, beenbreek en klokjesgentiaan.  Een uniek gebied waar de natuur zich niets van landsgrenzen aantrekt en waar sporen van het verleden (staatsmijn Beatrix en de ijzeren Rijn) nog steeds zichtbaar zijn.

Met respect voor de natuur en meet inachtneming van de “natuurregels” nodig ik u uit om op 20 november op de fiets (het best op een All Terrain Bike) kennis te maken met dit prachtig, machtig stukje natuurgebied. Zondag 20 november is, in samenwerking met staatsbosbeheer, een uitdagende en grensoverschrijdende route uitgezet waarbij de natuur, de fietser én… hopelijk ook de organisatie als winnaar uit de bus zal komen. Vanaf 8.00 uur tot 10.00 uur kan bij de sporthal in Vlodrop gestart worden voor een “rondje” van 30 km of een “tour” van 50 km. Smalle bospaadjes, mooie paden, veel omhoog en …. veel omlaag op een geaccidenteerd terrein met onderweg uiteraard die rustplaats waar overigens niet alleen gerust hoeft te worden maar waar de bananen, de peperkoek, de sportdrank en de warme chocomel ruim aanwezig zal zijn. Niemand zal dus iets tekort komen !!

En… mocht het een beetje nat en modderig zijn. Geen reden om thuis te blijven en je nog eens een keer om te draaien. Er zijn douches aanwezig, voor jezelf maar wat voor de meesten belangrijker is: ook voor de fiets !! Kortom, kom samen met honderden anderen lekker genieten en heerlijk sportief bezig zijn in Nationaal park de Meinweg. Hebben we een afspraak..??  Dan rest me slechts te zeggen: “tot ziens op zondag 20 november”.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Een reactie op ATB tocht Vlodrop (1)

  1. Rinze zegt:

    Mooi verwoord.Goede publiciteit voor TWC Posterholt. Bedankt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s