rondje Reppel

Als ik hoor dat ik al lang niets meer geschreven heb over de livestrongracers dan kan ik slechts één antwoord geven: geen nieuws is goed nieuws !! Het livestrongracers-seizoen is volop bezig en dat heet dat er op elke zaterdag om 12.30 uur en zondag om 10.30 uur

p1160566

bovengrondse elektriciteitsleidingen

gefietst wordt. Zaterdag dat langere toerke en op zondag rond de middag weer gewassen en gestreken aan de haard. Soms staat er niemand aan de start en dan betekent het lekker alleen op pad maar meestal is het samen met een man of vier of vijf dat rondje maken, sportief bezig zijn, gezellig kletsen en uiteraard genieten van de omgeving want soms komt men ergens waarvan de meesten zeggen: “nog nooit geweest”.

Het is niet altijd koersen en knallen, de ketting van de livestrongracers is zo sterk als de

p1160164

200

zwakste schakel en omdat de boog (de ketting) niet altijd gespannen kan gestaan is het soms ook even van de fiets (en dat niet alleen voor die plaspauze). een terrasje bij de “sjeiven dörpel”bij de molen in het zuidlimburgse land of…gewoon dat stuk vlaai of dat drankje in de kantine op

P1140326

200 km rit: Scherpenheuvel

het paparazzipleintje. Elk jaar een tweetal grote tochten waarbij de 200 km grens gepasseerd wordt; ’s zomers op zaterdag iets meer dan 100 km, ’s winters 80 km en op zondag “gewoon” maximaal 50 km.

Gisteren, frisjes, droog, een zonnetje en dus gaat het op pad. Peter komt naar de startplaats om zijn telefoon in te leveren voor de strava meting. Wat hij dan gaat doen..? Onderweg heeft hij het over heerlijk 3 uurtjes van huis, daarna lekker douchen en heel veel sterke verhalen over hoe goed hij vandaag wel niet was (hij spreekt over lange beurten en veel gaten dichtrijden….). René heeft een “nav-man” aan boord en de route zal naar Reppel gaan.

de mooie kerk van Reppel. We hebben ze niet gezien !

Uiteraard weet niemand waar dit ligt en dus is het vandaag naar René luisteren en volgen maar. Mario gaat er extra tegenaan want vóór de start heeft hij al een lusje van 20 km gemaakt en lekker warmgedraaid neemt hij meteen de leiding. Dion is er niet bij. Of hij het bijltje erbij neergooit..?? We hopen uiteraard niet want anders krijgt hij de 1,5 m3 hout nooit in zijn houthok. Iedereen op de racefiets behalve Mario….die doet het vandaag op zijn zware dikke banden mountainbike en als achteraf het gemiddelde van 30 km/u op de teller staat dan moet ik mijn helm toch even af doen voor deze prestatie.

Als in Stramproy de grens overschreden wordt is

p1160580

wat nu ?

dit uiteraard direct zichtbaar aan de bovengrondse elektriciteitsleidingen. Ook de landelijkheid, de rust, de macadamwegen en….. ineens géén weg meer….typisch België.  Zelfs de “nav-man” van René komt er op een gegeven moment niet meer uit waardoor Reppel wel heel dichtbij kwam maar…. niet gezien is !

p1160576Plaatsnamen als Lozen en Kaulille schieten voorbij en als het langs kanalen en sluizen gaat neem ik mijn kans om toch nog een plaatje van dit “schoons” te schieten.

Bij ’t Hasselt duiken we linksaf het Grootbroek in en inderdaad….links en rechts van ons een kilometers lang zompig gebied. Via dit stiltegebied komen we uiteindelijk in Molenbeersel en gaan we via een achterommetje richting Neeritter en Hunsel om uiteindelijk na ruim 2 1/2 uur weer moe

p1160591

rondje Reppel

maar voldaan op het paparazzipleintje uit te komen. De cijfers logen er niet om: ruim 80 km op de teller en dat aan tempo 30 ’t uur… niet slecht !!

Eens meefietsen…??  Het kan !! Een pb’tje of een berichtje via fb of gewoon een reactie en we nemen je op in ons livestrongracerswhatsapp zodat je op de hoogte blijft van vertrektijden.

De zondagmorgenrit gaat gewoontegetrouw naar Maaseik. Van zondagsrust geen sprake omdat de kluppel heel gauw in het hoenderhok wordt gesmeten en het van aquit af koers is. Koud is

P1160595.JPG

zondag: dreigende luchten

het en een behoorlijke wind maakt het alleen maar gelegitimeerd om er koers van te maken. De buienradar heeft ons regen beloofd en de dreigende luchten beloven ook niet veel goeds. Exact na 1 1/2 uur wordt het paparazzipleintje bereikt en …alleen maar blije gezichten: iedereen is door- kledder- en zeiknat van het zweet en toch zegt iedereen, gelukkig, we hebben het droog gehouden ! Lekker gefietst en iets meer dan 46 km weggetrapt. Nu kan het weekend pas éçht beginnen…!!

 

Dit bericht werd geplaatst in livestrong racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s