en de clubkampioen is……….

Dat twc Posterholt een club is met een lange traditie waarin tradities in ere worden gehouden bleek gisteren eens te meer. Tijdens de laatste rit van het seizoen staat het p1160254merendeel van het peloton stijf van de spanning want….na het zogenaamde “afrijden” gaat het erom: de bekendmaking van de clubkampioen 2016 ! Clubkampioen betekent voor altijd en eeuwig in de boeken komen van twc Posterholt en elk jaar opnieuw is het een harde strijd wie de titel in ontvangst mag nemen.

Kampioen wordt men niet zomaar !! Men moet er wat voor doen, p1160305men moet er iets voor over hebben en … men moet er het nodige voor laten. Als Robert het woord neemt voert hij vakkundig de spanning op door eerst zaken als de atb cross en de sponsoring aan te kaarten maar als hij daarna tot het onderwerp “clubkampioen” komt dan is het plots stil, beter gezegd: héél stil in de zaal en kan men zelfs “die speld in een hooiberg” horen vallen.

Wie zal dit jaar die felbegeerde titel in de wacht slepen ? Het is en blijft elk jaar gissen maar duidelijkheid komt pas als Robert uitspraak

p1160326

Robert voert de spanning op

heeft gedaan. En Robert weet het te brengen ! Hij begint met de tiende plaats (Jan Leenen) die 39 streepjes achter zijn naam heeft staan. Hierna komt de naam van het oudste actief lid (Piet Sevriens) – hij gaat hard op weg naar de 80 !!! – met 40 deelnames uit de koker die zich in erg goed gezelschap weet van Matti Bodifee. Ook Ger en Hub worden in één adem genoemd (41 deelnames) en hierna wordt het pas echt spannend: de top 5 komt eraan !! Als iemand

p1160330

Frans (links) en Joop (midden) ex aequo plaats twee

weet wat clubkampioen worden betekent dan is het de nummer 5 wel: Wim Diesch (43 deelnames). Op de ondankbare vierde plaats komt Willy Cox (45 deelnames). Dat de clubkampioenen van 2015 (Joop en Frans) ook nu weer broederlijk de plaats delen met 48 deelnames betekent dat ze een stapje terug moeten doen want er is nog één plaats te vergeven: de absolute nummer 1, de kampioenstitel en…dit jaar wordt de titel niet gedeeld !!

Als een dartcommentator roept Robert: “EN DE CLUBKAMPIOEN 2016 IS GEWORDEN……”

PIET VRANCKEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

p1160335In een kort interview men de clubkampioen geeft hij aan dat hij vol voor deze titel is gegaan. “Ik ben nu 70 jaar en dit is echt het mooiste geschenk dat ik me heb kunnen geven”, aldus een blije kampioen. Piet Vrancken is op en top gesoigneerd want, zo zegt hij: “een goede gezondheid is de basis om kampioen te worden”. “Hierbij komt vervolgens volledig support van het thuisfront want het hele seizoen staat toch in het teken van de titel”. Dat men veel moet doen en veel moet laten staat buiten kijf, weer of geen weer, elke week moet men – bijna als die professional – op pad. Dat Piet al jaren “kilometervreter” van de club is P1160343.JPGmag duidelijk zijn. Op de fiets naar de start en na de finish weer terug naar Horn, toch per keer 30 km als een heerlijk “extraatje”. Overigens is het niet de eerste keer dat Piet de titel in de wacht sleept. Precies 30 jaar geleden (1986) veroverde Piet zijn eerste titel en in 1990 volgde een tweede kampioenstitel. Hierna volgden geen magere jaren want vijf maal stond Piet nog op het podium en zeker tien keer volgde een plaats tussen vier en tien. Dat de bloemen naar echtgenote Carla gaan mag duidelijk zijn maar ook nieuw lid Hans “Froome” Kortekaas mocht delen in het succes p1160340want, zo zegt Piet: “de zaterdag dat Hans en ik als verzopen katten in Posterholt aankwamen en als enigen de presentielijst tekenden heeft het verschil gemaakt”. Of er een vierde titel volgt in 2017 ? Hierover kan Piet kort zijn. Het volgend jaar ben ik zeker één keer afwezig want samen met de familie ga ik op zaterdag naar de start van de Tour de France kijken in  Düsseldorf.

Piet, van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap. Geniet er van !! Ook op de site van http://www.haor.nl/felicicitaties  ben je al  schijnwerper gezet. Het komt je toe !

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s