Afrijden twc Posterholt.

De eerste zaterdag van oktober staat traditioneel in het teken van het “afrijden” bij twc p1160267Posterholt. De laatste rit van het seizoen en aan de start van deze rit hoor je dan ook geregeld woorden als “wat vliegt de tijd” en “alweer een jaar voorbij”. Het wegseizoen 2016 kan alweer in de boeken. Het zit er na vandaag weer op !! Over en sluiten, aaf en oet !! Op 17 maart begon het seizoen met een koude start (6 graden…), vervolgens was het nat maar over het algemeen genomen…een prima seizoen waarin iedereen de mogelijkheid had om meer dan 50 keer in clubverband aan de start te verschijnen. Het is mijn vijfde start dit seizoen en daarom neem ik het

P1160224.JPG

e-bike: geen probleem ! erbij zijn, daar draait het om !!

degenen die me een gelukkig nieuwjaar toewensten ook niets kwalijk….. Ik zie nieuwe gezichten en dat doet goed, dit houdt de club levend en ik zie oude gezichten met nieuwe namen (Hans “Froome”). Maar…ook de e-bike heeft zijn intrede gedaan in heet wielerpeloton !! Geen verstopte motortjes maar gewoon klip en klaar en overduidelijk tonen dat fietsen met een beetje hulp ook nog lekker bewegen is en als dat dan ook nog eens in clubverband kan dan is dat helemaal top !!

De laatste route voert traditioneel door de gemeente Roerdalen. “Die van Postert” tonen p1160251zich nog één keer, beter gezegd, de láátste keer in het mooie opvallende geel, groen en zwart. Tenues die jaren goed dienst hebben gedaan maar in 2017 de kast in mogen wat dan zal twc Posterholt zich in het nieuw tonen want 4 sponsoren zijn bereid gevonden om met de club in zee c.q. “de weg op” te gaan.

Het is 1 oktober en met een waterig zonnetje én 20 graden op de thermometer zijn dit

p1160347

valhelm paparazzi met barnstenen engeltje dat altijd op de schouder zit

prima omstandigheden om “in het kort” op de fiets te stappen. Omstandigheden waarbij

p1160282

mooi lint door Roerdal

uiteraard iedereen goed gemutst is. Het is een genot in dergelijke omstandigheden te fietsen en  ….valhelm is en blijft noodzaak. Bovendien, zonder valhelm mag men niet eens mee !

Wegkapiteins zijn Jan en Frans en via verkeersluwe wegen gaat een grote groep van 27

p1160230

Jan en Frans op kop

personen van Holst richting Vlodrop en Etsberg. Vervolgens wordt koers gezet naar Herkenbosch, Melick en… gaat het even de “grens” over want Roermond moet even getipt worden om van hieruit weer van het mooie waardevolle natuurlandschap “achter de kapel” met de meanderende Roer te genieten. Nadat Lerop gepasseerd is zien we de torens van de basiliek van Berg steeds groter worden en nadat Berg gepasseerd is gaat het via het Linnerveld richting P1160280.JPGMontfort en Putbroek. Van de dorpen zien we niet veel, het blijft “fietsen op een zakdoek” waarbij de p1160289landelijke omgeving opgezocht wordt. Ja…het is en blijft genieten, van natuur, omgeving en….aangenaam fietsgezelschap ! Ook dit is twc Posterholt in optima forma.

p1160306

7 vlaaien delen met 27 personen: dat zal zeker lukken !!Posterholt in optima forma.

 

 

Bijna net zo traditioneel als dat de laatste rit begin oktober is en de route door Roerdalen voert, zo wordt ook afgesloten met een gezellig samenzijn in clublokaal “De Wieë, waarbij de traditionele vlaai niet ontbreekt.

 

Dat er nog meer tradities  zijn na de laatste rit, hierover later meer !! De spanning was in elk geval de snijden.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s