Alpfahrt Tannheim.

Na de Viehscheid in Kranzeg, Wertach en Haslach te hebben gezien brengt het toeval ons vandaag bij de Alpfahrt in Tannheim.

Tannheim, hoofdplaats van het Tannheimertal en is

img_9123

Tannheimertal met Haldensee

vanaf ons stekkie in de Allgau slechts een “Katzensprung”.  Een dal dat voor de wandelaar, de fietser, de wintersporter en de natuur- en cultuurgenieter ten zeerste aan te bevelen is. Wandelen in dit dal betekent voor mij veelal koers zetten richting de Haldensee  ( met zijn mooie Jacobskapel aan de Jacobsweg) of de Visalpsee  (een machtig mooi ketelmeer hoog in de bergen). Fietsen in dit dal is

IMG_9216.JPG

cowgirl

genieten van goede wegen en mooie vergezichten en… om uit het dal te komen ook nog eens het nodige klimwerk. Ook de wintersporter komt hier volop aan zijn/haar trekken: van midden oktober tot midden maart is het een sneeuwzeker gebied waar men naast een mooie winterwandeling natuurlijk ook op de lange- en de iets kortere latten aan de slag img_9251kan. Dat ik vandaag “koeltoer poer” en “volkstum” van de bovenste plank mocht meemaken had te maken dat we na onze wandeling toch nog even de drukte induiken. Een drukte, die we ’s morgens nog keurig lieten voor wat het was.

Het decor is een plaatje ! Op de achtergrond de hoge bergen en in de weiden diverse kuddes en veel mooie kranskoeien. De koeien die geen hoofdkrans hebben  zijn mooi opgemaakt door een buikkrans. Verder opgeschmuckte geiten, honden en IMG_9239.JPGpaarden en…. cowgirls die het vee in toom moeten houden en zich voortreffelijk van deze taak weten te kwijten. Het is frisjes maar dit deert niemand. Buiten wordt gefeest en voor degenen die na de show van het vee op de weiden nog niet genoeg hebben gaan in de feesttent genieten van de showband. Wellicht dat binnenkort een filmpje van Alpfahrt en tentfeest wordt toegevoegd.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Vakantie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s