ciao bella….!!!!!!

Italia…! Land van Romeo, Rigoletto, figaro, romantico, meteo, botanico en uiteraard fantastico. Maar ook is Italië het land van pianissimo en silencio. Voor mij is dit het land van de prosecco en de vino met als toppertje de primitivo en de nebbiolo.  Sommigen zullen Italië wellicht alleen kennen van de spaghetti of de panini, en anderen van de Dolomiti, 

mijn lezers weten wel beter: Italië is inderdaad het land van de chianti en…. van “janpaperazzi”. En anderen zouden zomaar kunnen zeggen dat Italië het land is van Julia, Alfa of pasta: voor mij is dit het land van Roma, Toscana, Garda en… aan tafel een heerlijke Barbera.

Italië, land van goed weer maar…hiervoor hoef je vandaag de dag niet meer de straat uit. Het Italiaanse weer komt zomaar naar het paparazzipleintje toe. Nee, naar Italië ga je voor de sfeer en de beleving. Met de auto door dorpen 

waar de tijd heeft stilgestaan, dorpen die gebouwd werden toen het woord auto nog niet bestond en… om er dan naartoe te gaan met een andere auto dan een Fiat 500 betekent spiegels inklappen en hopen dat de weg niet nog smaller en bochtiger zal worden… Op mijn vraag om de weg nog eens te nemen voor die foto krijg ik een heel lang doch kort antwoord: nonononononono….!!!

Italië is het land waar fietsen religie is. In strakke pakjes gaan hele pelotons op pad, mannen en vrouwen, van jong tot oud. En iedereen wil opvallen als een prima donna: geen grijze muizen in grijs of zwart maar felgekleurd in de tricolore of fluor-geel, blauw en rose. Een rondje Garda als de catwalk van wielerminded Italië. In Italië wil men zien en gezien worden.

Italië, het land van “Il paradiso”. Een hit die geregeld in de kerk ten gehore wordt gebracht maar in de 60-er jaren een hit die uit de jukebox schalde.  Italië 2016, het kan bijna niet mooier: ik verblijf  in het hotel genaamd ” piccolo paradiso”, een hotel dat zijn naam eer aan doet, een klein paradijsje in Italië!  Ciao……..!!!!!!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s