Waterval

Als ik zaterdagmorgen zeg dat het vanmiddag op de fiets naar “Waterval” gaat zie ik de vraagtekens al in de ogen van gast Jos. Gaat het naar de waterval van Coo vandaag ? of …waar is die waterval…??  Dat Waterval een gehucht bij Ulestraten ( en dat ligt ten westen P1140905van vliegveld zuid-Limburg) is …. hier heeft Jos nog nooit van gehoord ! Ook voor de livestrongracers zal het verrassend zijn want misschien is men wel al eens in Waterval geweest….. het gehucht “Sjietecoven” is andere koek. En hoe zwaar zal het

P1140915.JPG

afdaling naar Wehr BRD

worden..zullen er bergjes in de route zitten…?? Uiteraard heeft de routecommissaris een mooie route in gedachten maar het is Peter die al dagen met zijn navigatie bezig is geweest om een mooi alternatief te ontwikkelen en….. derhalve is hij vandaag de “nav-man”. Met Mario – ook vandaag zal hij ongetwijfeld “super’ zijn –  Rene, Peter, Jan en als gast Jean-Pierre (hij wordt zelfs keurig opgehaald) gaat het via Montfort en Pey richting “de Boesch”. De “navman” is volop met de navigatie aan het spelen maar welke kant het op moet: de routecommissaris is degene die het woord pakt.

Vanuit Koningsbosch daalt het

P1140929.JPG

klim Sjietecoven

af naar het Duits toe om – volgens Peter (ja, hij is de “nav”man)  in Tudderen weer de grens over te steken. En ja hoor, in Tudderen gaat het de grens over maar….. meteen gaat het wéér de grens over en krijgt iedereen de Hillensberg voor de kiezen. En Peter….?? het beste is er af. “Op het scherm kijken en ook nog eens veel energie verspillen door rechts, links, rechtdoor en

P1140922.JPG

beklimming Hobbelrade

omdraaien te roepen, kost ontzettend veel kracht”,  aldus de “nav-man”.  Het zijn Jean-Pierre en Mario die tijdens de eerste klim helemaal uit hun dak gaan en Peter ….. die valt er een beetje door ! Via Doenrade, Puth en Schweikhuizen komt in Spaubeek een volgende kuitenbijter aan: de “Hobbelrade”beklimming.  P1140924.JPG“Nog nooit van gehoord en nog nooit beklommen” is het commentaar maar het is een genietklim, niet te zwaar en tijd om eens rond te kijken en te genieten van het uitzicht op het mijngebied. Vervolgens gaat het via Klein Genhout naar het vliegveld. Tegen de wind lijkt het op een startbaan: het gaat erg hard, zo hard dat zelfs niet iedereen het moordende tempo kan volgen……..

Als Ulestraten bereikt is zijn niet alleen de P1140932.JPGbidons bij de meesten leeg maar is het vet ook wel een beetje van de soep maar er toch nog eerst werk geleverd worden voordat er op adem kan worden gekomen. De klim naar “Sjietecoven”, een gevaarlijke afdaling met mooie uitzichten en…. door de “watervalvallei” van P1140952.JPGWaterval gaat het vervolgens de hoogte in om in de achtertuin van Ulestraten uit te komen. Dat er gepauzeerd wordt ligt aan Jean-Pierre: hij ervaart de route als een traktatie en trakteert de livestrongracers bij de

P1140940

waterval: mooi stukje Limburg

Hubertusmolen in Genhout op een heerlijk glas frisdrank en….. zonnecreme (en ook dit wordt hartelijk in ontvangst genomen).

Na de pauze gaat het meteen vol in de beugel omlaag. De afdaling van de Adsteeg en met de wind “in ’t hat” lijkt de hele weg wel een afdaling. Soms gaat het 50 !! maar meestal geeft de teller cijfers van ruim 30 km/u aan.

Op de terugweg geen spraakwatervallen meer. Het is alleen Peter die opmerkt dat “zijn” navman niet vaak d’r neffe zat en goed werk gedaan heeft: Waterval bereikt en….. voor het donker thuis !

 

Dit bericht werd geplaatst in livestrong racers, Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s