KSV Horn 90 jaar (3)

Dit bericht schrijvende kan gesteld worden dat de afgelopen dagen weer getoond is waar een kleine gemeenschap sterk in is: organiseren en trots zijn op datgene wat een gemeenschap sterk maakt: de plaatselijke voetbalclub. Maanden van voorbereiding zijn vooraf gegaan aan “maar” 3 dagen feest en… ze zijn alweer bijna voorbij ! Een dikke pluim voor de organisatie van dit grootse gebeuren.

P1140157

1966: zo begon het 50 jaar geleden voor mij

Wat begon als “Hornia” werd KSV Horn en ook de “K” staat nog steeds in het vaandel van de vereniging. De brunch   op zondagmorgen wordt met een gebed door pastoor Dieteren geopend.

Drie dagen feest die op vrijdag begonnen met heuse “Olympics”. Rio de Janeiro werd naar Horn gehaald en de basisschool heeft een topevenement mogen beleven waarbij natuurlijk de

P1140205.JPG

Gerson en Rik

vlaggenparade niet mocht ontbreken. Onder het motto van baron Pierre de Coubertin heette het: “deelnemen is belangrijker dan winnen” en ja hoor: iedereen was erbij. Zelfs mijn buurkinderen Gerson en Rik Knoops gingen deze dag niet naar Maaseik maar waren van de partij. Ze hielden de eer van Mexico hoog; over twee weken emigreren ze naar hun moederland maar….Nederland zal voor altijd hun vaderland blijven waarbij Horn – en met name KSV – in warme herinnering zal blijven.

P1140153Vrijdagavond was “reünie-tijd”. Herinneringen uit vroeger ophalen, foto’s bekijken en…zelfs televisiebeelden uit vroeger tijden waarbij de wedstrijd Estudiantes-Feyenoord werd getoond. Mooie herinneringen. Ook oud voetballer Jan Boskamp maakte er samen met Maurice Graef een gezellige boel van en toen oud dorpsgenoot Mat Theeuwen zijn verhaal begon met sportbloopers was duidelijk dat ook deze avond niet meer stuk kon.

Feest dat de wind in de zeilen heeft want de buien komen steeds op de goede momenten: op het eind van de middag en ’s nachts maar niet  op de momenten dat het droog moet blijven. Het lijkt wel alsof de organisatie zelfs het tijdstip van extreme P1140198.JPGweersomstandigheden geregisseerd heeft.

De zaterdag staat in het teken van  sportiviteit en “wie sjoean oos Limburg is”: een avond met diverse Limburgse artiesten én…wederom een Mexicaans tintje: het afscheid van Rick en Lupita. Afscheid van mensen die vol in de gemeenschap staan ..afscheid van buren: “buena suerte en México…….!!!

En de vroege zondagmorgen staat in het teken van leden van verdienste, ereleden en jubilarissen. Mensen die 50-. jaar (Jan van Vlodrop, Hans Meevissen en ondergetekende) , 60 jaar (Ger Smeets) , en zelfs 70 jaar lid zijn. Mensen met een ksv hart en  ja…dat klopt rood-

P1140207.JPG

Jan: 70 jaar lid

wit. Terecht dat zij op het moment dat de zon doorkomt in

P1140208.JPG

 

IMG_8042

compositie in rood en wit: de ksv kleuren

het zonnetje en.. in de bloemen worden gezet. Een traktatie voor mensen die iets voor de

vereniging betekenen in de vorm van die brunch, het is een gezellig samenzijn waarbij ik de woorden van een vroegere trainer van Horn 1 aanhaal: “met gezellig samenzijn worden wedstrijden gewonnen…!!”.

Wellicht dat na dit mooie gebeuren veel kinderen uit de gemeenschap binnenkort bij de secretaris op de stoep staan en – net zoals ik dat 50 jaar geleden deed – zich lid maken van dit mooie cluppie zodat over 10 jaar KSV HORN nog steeds met hoofdletters geschreven zal worden  zodat de aankondiging van mijn blog dan zal luiden: KSV HORN 100 JAAR !! 

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Sport, Verhalen. Bookmark de permalink .

Een reactie op KSV Horn 90 jaar (3)

  1. Ruud Vermeulen zegt:

    Hoi Jan,
    Wat een mooi verhaal ik heb ervan genoten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s