KSV Horn 90 jaar (2)

Het is inmiddels alweer 3 maanden geleden dat ik een berichtje schreef over de verjaardag van KSV Horn. We schrijven nu 22 mei en over ruim een week is het feest bij KSV en …wat een feest  !!  Maanden en maanden is men bezig geweest met de organisatie van het P1140001gebeuren en de kranten koppen met veelzeggende kreten als “JUBILEREND KSV HORN PAKT UIT” en “ZATERDAG 4 JUNI: FIEËST IN ‘T DORP”. De week voorafgaande aan het feest zal er zelfs een heuse “ksv Horn voebalkrant” in de brievenbus vallen…!! Ksv 90 jaar: voor mij reden in mijn archief te duiken.

Van donderdag 2 juni tot en met zondag 5 juni is het te doen rondom het feestpaviljoen Beegderweg. De voetbalclub komt vol in beeld en als op donderdag ook nog eens “90 jaar ksv in beeld”, een fotopresentatie van 90 jaar voetbal in Horn gepresenteerd wordt dan mag duidelijk zijn: de schijnwerper is gericht op KSV HORN.

Een lang weekend voor leden, oud-leden en de hele gemeenschap waarbij de jeugd – en wie de jeugd heeft, heeft de toekomst !! – volop in het feestgeweld betrokken wordt. Ook zal het een feest worden waar topscoorder aller tijden van VVV Venlo (135 doelpunten) en grootste voetbalgrootheid dat Horn heeft voortgebracht – onze eigen Maurice Graef (ik was nog ooit jeugdleider van deze topper en….zal ik hem mede gevormd hebben ???) – als presentator acte de présence geven.

Maar…ook leden en in het bijzonder “oud leden” zullen gefeteerd worden want jubilarissen die 50-, 60- of zelfs 70 jaar lid zijn, zijn al op gevorderde leeftijd. Het zijn mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt als voetballer, jeugdleider of bestuurder. Het zijn mensen P1120629wiens hart “rood-wit” klopt en de gevleugelde uitspraak van de 70-jarige jubilaris Jan Knoops “hup die rood witte..!!” zal menig speler (ook na vele jaren) nog luid in de oren klinken.

Negentig jaar KSV. Tijd om herinneringen op te halen. Herinneringen die volop aangehaald zullen worden tijdens het voetbalcafé op vrijdag 3 juni. Een herinnering die bij

P1130001

jeugdleider B1 1980-1981

mij begint in 1966 met 17-0 en 10-0 nederlagen tegen respectievelijk Thorn en Grathem, onvergetelijke kampioenschappen met de hoofdmacht in 1981 en 1987 tot de uitverkiezing van speler van het jaar bij de veteranen (1992).   Ik zie me nog langs de deuren lopen met donateurskaarten óf de deuren afgaan voor de verjaardagsactie

P1120997

onder het stof in een hoekje op zolder gevonden: herinnering uit het verleden….

(één cent per jaar…). Het voetbal”bal” op carnavalszaterdag …… daar moest men bij zijn !! Het waren geweldige tijden om met de jeugd op pad te gaan. Op de fiets naar de omliggende dorpen en onderweg werd menig boomgaard “kaalgegeten”.P1140006.JPG

Herinneringen aan spelers….  wat te zeggen van een Willy Opbroek. Menig supporter ging naar eersteklasser RFC kijken waar hij de sterren van de hemel speelde. Of Schmeitz….de eerste Horn 1 speler die het aandurfde om in de winter met een maillot te spelen of… Huub Theunisssen, de Henk Groot van Horn 1.

Ook denk ik terug aan het vertrekpunt bij uitwedstrijden: café Jakma. De opstelling die wekelijks bij het plakbord aan de kerk te raadplegen was, de tijd van géén kantine naar een houten noodlokaaltje tot een machtig mooi spelershome en kantine.  Harrie “vanne Puk”, die de door Mia gemaakte thee kwam brengen of .. de fantastische fanatieke supportersaanhang zoals Miet Kessels, Theike vanne Dorskas (en het verhaal van de “verdiende” Zaanse klok in Sint Odilienberg) , Tuur en Zus van Vlodrop of Niek Rijckx. Mooie tijden, mooie herinneringen.

P1140121Maar ook denk ik terug aan degenen waarmee ik  gevoetbald heb of anderszins te maken heb gehad en die overleden zijn. Bair Hamans (mister ksv) die als een vader voor elke speler was (bij vragen of

P1140004

groepsfoto ksv Horn in 1966

problemen: Bair vragen). Het was een eer om met spelers als Bair Meevissen, Fer Maessen, Tjeu Knoups, Giel de Kunder of Frits Knoops gevoetbald te hebben. Ook jongeren als Leon Lintjens, Har Opbroek, Kees van Herten, Wim Rijckx of mijn vriend Marc Kessels – ze zouden nog voorop gelopen hebben tijdens dit feest – zullen tijdens het feest  zeker in goede herinneringen herdacht worden.

In tijden van fuseren kan anno 2016 nog steeds gezegd worden: KSV Horn bruist !!! KSV Horn leeft  !! Beleef het mee !!!!

 

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk, Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s