Rondje Kaldenkirchen

 

Zaterdag 2 april. De beheerder van  sporthal “De Wieë” gniffelt al een beetje. “Als al deze 40 personen na afloop van hun tocht hier landen, dan heb ik een goeie !!”, denkt hij.   Of de door de weerman beloofde 19 graden gehaald worden… het maakt niet veel uit. Het is droog en de stemming is prima. Ook het “korte-broeken-gehalte” is hoog en dat betekent voor april dat er behoorlijk wat “melkflessen” te zien zijn. Maar ook nu..niemand die erom maalt.

P1110907

start C-groep. op naar het spaorhutje

Allereerst gaan de “alte Herren” op pad en dat zijn er toch al gauw 20. Hun route is 64 km en gaat vandaag naar ’t Spaorhutje. Alleen al omdat ik graag zou willen weten waar de route naar toe gaat zou ik graag met hun  mee willen fietsen máár… vandaag ga ik voor het rondje Kaldenkirchen. Marco is de route-sherriff en het rondje moet zorgen voor 85 km op de teller. Met mijn 30 “woon-fiets” kilometertjes ga ik vandaag dus voor 100+.

P1110921

beklimming Meinweg

De B-groep is dit jaar ongekend groot. De vorige week stonden 16 man op appél en nu wordt er niet veel onder gedaan voor het aantal van vorige week. Het tempo ligt meteen strak boven de 30. Etienne (wat zou hij toch eten de laatste tijd ?) is niet van de kop weg te

P1110941

Har: gaat hij voor een andere “ploeg”rijden..??

slaan en Marco (hij weet de weg !) fietst mee op kop. Via het mooie landelijke Paarlo gaat het richting Herkenbosch en menigeen ziet al op tegen de beklimmingen van de drie heuveltjes van de Meinweg. Maar hier…geen gekke dingen en in een gesloten groep gaat het tot aan de staatsmijn Beatrix, waarvan de bouw in 1962 werd stilgelegd. De groep

P1110943

“selfie” met dank aan Peter

blijft keurig bij elkaar totdat een tractor met ploeg voorbij komt. Het is Har die meteen achter de ploeg aangaat. Natuurlijk levert een dergelijke actie – dat is immers de verkeerde “ploeg” !! – geen vrienden op.

De heuveltjes bij Lüttelforst en de Hariksee levert voor niemand problemen op. Aan tempo 30 tot 35 wordt heerlijk doorgefietst. Vormt de streek tussen Born, Lobberich en P1110949Kaldenkirchen normaal gesproken voor Huub geen verrassing, de door Marco uitgestippelde route komt op plaatsen waar nog nooit iemand van het twc peloton geweest is. Degenen die de route nog eens na willen fietsen beseffen dat het een hele klus zal zijn want het is draaien en keren en het gaat via “achterom landwegen en

P1110957

Frühlingsfest

bosgebieden” om uiteindelijk uit te komen in Kaldenkirchen. De uitgerukte harmonie is niet gekomen voor de fietsers van Postert maar hier is het feest: Frühlingsfest !!

In Kaldenkirchen wordt het voor de meesten weer wat overzichtelijker, ook al gaat het net

P1110972

Marco: op is op !

buiten Kaldenkirchen tóch nog even mis en moet gedraaid worden. De teller geeft 40 km aan en degenen die in Postert op kop zaten (Marco en Etiënne) zitten nu nog steeds op kop !!! Tja… of dit is omdat men Marco niets tekort wil doen en hem de “eer” van eerste van de groep wil gunnen …….. richting “weisser stein” (het gaat ook nog eens omlaag !!) is het beste er bij Marco vanaf ! “Over en uit !  kramp in beide benen ! “, kan Marco nog uitbrengen. Of Robert een vooruitziende blik heeft…. het is een beetje beangstigend want nog voordat we gestart waren vertelde hij me dat Marco vandaag last van kramp zou krijgen…..

Oppe Ruiver blijkt dat Niek hier thuishaven heeft. Hij geeft aan dat de kerk van Offenbeek in de uitverkoop ligt. Misschien iets voor die van Postert als clublokaal of dependance ? P1110977Gelukkig weet de interim voorzitter hem te pareren door te stellen dat we zuinig moeten zijn en moeten sparen voor een nieuw kloffie. Het lijkt wel of ik met de onderkoning van Ruiver op pad ben…. Niek zwaait naar alles en iedereen. Oké, genoeg de draak gestoken met dit nieuwe lid, de groep vervolgt zijn weg naar “draakstekersdorp” Beesel en  in Rijkel aangekomen wordt gestopt. Toch even iets drinken en eten..??  of toch maar door..?? Ook al zou menigeen misschien graag gekozen hebben voor die stop…. die stop gaat niet door ! het gaat door! Via Swalmen en Boekoel wordt het mooie Asenrayer brook aangedaan en aangekomen in Melick is er bij de molen voor de meesten toch écht  die stop.

P1110967

en de vraag is: hoe kom ik in Postert ??

Een viertal reed door, de een richting Horn, de anderen richting Berg en Niek  richting Postert alléén…. waar ligt dat..??  Na drie keer vragen (in Melickerveld, Paarlo en Holst) en twee keer de weg kwijt geraakt te zijn geweest bereikte hij gelukkig alsnog Postert…… “de volgende keer ga ik toch mee die kop koffie drinken”, aldus Niek !

P1120005

Jan en Lies

Ik ben één van de “doorfietsers”. Gelukkig ! want op mijn weg kom ik een goede bekende tegen en…niet de eerste de beste ! Het is een man wiens leven in 2011 door een val ineens totaal op zijn kop kwam te staan. Het is de clubkampioen 2010 van twc postert, Jan Wassen, die samen met zijn “maatje door dik en dun”, echtgenote Lies, aan zijn fietsrondje bezig is.  Vanuit Vlodrop naar Berg en via Melick en Paarlo terug naar Vlodrop. Een prestatie van formaat voor een fietser waar ik  mijn petje voor af doe en ineens besef ik dat mijn 110 km vandaag toch niet zoveel voorstellen !!

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s